Читайте нас в соціальних мережах

12-річний спортсмен з Бучача переміг на чемпіонаті та кубку України з мотокросу (ФОТО)

П'ятниця, 04 листопада 2022 14:05
Чемпіоном України і володарем кубку України з мотокросу став 12-річний Остап Андрух з Бучача Тернопільської області.

Також юний спортсмен виконав норматив для присвоєння кандидата в майстри з мотоциклетного спорту.

Кубок України мотоцикліст здобув на змаганнях у Бучі, де з десяти учасників в класі 85 см³ зайняв заслужене перше місце, а звання чемпіона України з мотокросу в цьому ж класі – у Ковелі, розповіли у Чортківській міськраді.

Цьогоріч Остап вдвічі брав участь у світових чемпіонатах з мотокросу, представляючи Україну.

Свої сили юний спортсмен випробував на чемпіонаті Європи у Чехії в місті Локет. Хлопець взяв участь у відбіркових змаганнях Східної групи, за результатами яких пройшов у фінал.

Наприкінці літа чемпіонат світу з мотокросу відбувся також у Фінляндії, де Остап був єдиним учасником з України. Юний мотоцикліст розповів, що тоді до нього була прикута велика увага і він відчував неймовірну гордість, що українець.

Остап почав займатись мотоциклетним спортом у 2018 році, коли йому виповнилось 8 років. Саме тоді вирішив, що працюватиме на результат.

За короткий термін юнаку вдалось досягти значних успіхів: у 2020 році – володар кубку та чемпіон України з крос-кантрі, у 2021 – срібний призер чемпіонату України з супер-кросу і ще безліч змагань та нагород.

Сьогодні день Остапа розписаний по хвилинах – вранці уроки, потім тренування, після яких виконує домашнє завдання. Такий щільний графік інколи втомлює юного спортсмена, однак щоразу він стає на крок ближчим до своєї мрії – здобути звання чемпіона Європи з мотокросу.

 

ostap_andruh_1.jpg

ostap_andruh_13.jpg

ostap_andruh_14.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ