Як повідомив голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у Facebook, жителі Волинської, Житомирської, Рівненської та Чернігівської областей найбільше серед усіх тратять грошей на хліб і хлібопродукти, включаючи крупи – 9% від усього, що заробляють. А в столиці на це витрачають найменше – 6%.
"У той же час, у Києві більші за всіх видатки на м'ясо та м’ясопродукти – 11,5%. А економніше за всіх жителі Поділля, яке охоплює Тернопільщину, Хмельниччину та Вінниччину. Вони витрачають на це лише трохи більше 9% місячного заробітку. Хоча треба сказати, що найдешевший м’ясний кошик завжди бачимо саме на Тернопільщині", – пише експерт.
Затрати на рибу найбільші серед жителів Луцька, Житомира, Рівного та Чернігова та складають 3,5%. А от у Карпатському економічному регіоні вони найменші. Галичани, закарпатці, івано-франківці та буковинці віддають за це 2,5% заробленого щомісяця.
Видатки киян на молочні продукти найбільші серед українців – 7,5% місячного доходу. Утім, на Поліссі за це віддають найменше серед усіх регіонів – понад 5%.
Кияни також найбільше серед усіх купують фрукти і віддають за них 4% заробленого. А на Донеччині та Луганщині на них витрачають лише 2,7%. Овочі люблять на Півдні України. Жителі цих областей віддають за них 4,5% загальних місячних видатків. На Поліссі на овочі витрачають удвічі менше.
Детальніше читайте у дописі: