Читайте нас в соціальних мережах

"В Україну вторгнеться холодне повітря арктичного походження", – синоптик попереджає про суттєве похолодання

П'ятниця, 17 травня 2019 18:18
Найближчими днями циклон і атмосферні фронти будуть причиною короткочасних дощів та гроз у західних областях України. Грози супроводжуватимуться поривчастим вітром та навіть подекуди градом.

Окремі дощі також пройдуть у північних областях, на Вінниччині та на Одещині. Про це пише у своєму блозі український синоптик Наталка Діденко.

"У східних областях, у більшості центральних областей та в південній частині України переважатиме суха сонячна погода. Тут вже порядкуватиме антициклон північного походження. Така синоптична ситуація триватиме до п’ятниці", – йдеться у прогнозі.

За її словами, на вихідних, 18-19 травня, дощі та грози найбільш ймовірні в західних областях та подекуди на півдні.

"Найтепліше буде на сході та півдні України, очікується +24...+29 градусів, подекуди до +30 градусів. Найсвіжіше повітря передбачається в західних областях, +17...+22 градуси. Максимальна денна температура повітря в Україні коливатиметься найближчим часом у межах +20...+25 градусів", – пише вона.

За прогнозом Діденко, з 21 травня дощів в Україні знову побільшає, сухо буде лише в східних областях. Температура повітря не зазнає особливих змін, впродовж дня очікується +20....+25 градусів.

Із середини наступного тижня в Україні суттєво похолодає.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ