Про це повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.
З початку року фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби не допустили до реалізації майже 860 кг м’ясо-молочної та рибної продукції, свіжих овочів та фруктів.
Через перевищений вміст нітратів заборонили до реалізації :
Огірки ранні – 14 кг (ринок Чортків)
Капуста рання – 15 кг (ринок Чортків)
Капуста рання – 50 кг (ринок «ВІП-Маркет»)
Буряк столовий (пізній) – 100 кг (ринок «ВІП-Маркет»)
Держпродспоживслужба закликає тернополян та жителів області свідомо відноситися до придбавання продуктів , зокрема, м'яса та м'ясних виробів, риби, молочної продукції, свіжих овочів та фруктів.
– Пам'ятайте, що усі ці продукти харчування, які продаються на офіційних (санкціонованих) ринках проходять лабораторні дослідження за певними показниками, – додають у Держспоживслужбі. – Відтак, при здійсненні покупки ви маєте право вимагати результати цих досліджень.