Як повідомляє Голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у Facebook, за підрахунками експертів вартість шашлику у Тернопільській області становить 217,4 грн.
ТОП-3 найдорожчих регіонів виглядає так: Закарпатська область – 267,2 грн, Харківська область – 262,2 грн і Київ – 256,7 грн.
А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Тернопільська область – 217,4 грн, Волинська – 226,4 грн, Львівська – 235,1 грн.
Для експерименту використовували найпростіший рецепт: 2 кг свинини, 500 г ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком. Також враховували вартість житнього хліба вагою 500 г.
До слова, на Тернопільщині зафіксували найнижчу ціну на свинину – 199 грн за кілограм та найвищу на цибулю – 10,6 грн за 500 г.
Детальніше читайте у дописі: