Читайте нас в соціальних мережах

Схвалили на рік безвіз для української продукції: нардеп з Тернопільщини в Європарламенті відстоює економічний фронт

Четвер, 07 березня 2024 20:11
В складі української делегації  нардеп з Тернопільщини Іван Чайківський поїхав у Брюссель переконувати Європарламентарів сприяти і надалі безмитній та вільній торгівлі агро та харчовою продукцією з Україною.

"Нагадаю, що аграрний комітет Європарламенту рекомендував повернути юридичні та економічні взаємини між Україною та ЄС на довоєнний рівень в частині сировини, продуктів переробки та продуктів харчування. Для воюючої України економічний тил - надважливо. Говоримо не лише про переваги української продукції, але і про санкції до російських товарів. Кажу, що складно, але не кажу, що неможливо. Розглядаємо будь-які варіанти, де користь через сільгосптоваровиробників отримає держава вцілому", - відзначив Іван Чайківський. 

Відтак, профільний комітет міжнародної торгівлі залишає для України ще на один рік можливість торгувати з Євросоюзом без мит та квот.

"Маленька перемога в Європарламенті. Профільний комітет міжнародної торгівлі залишає для України ще на один рік можливість торгувати з Євросоюзом без мит та квот. Очікуємо на голосування безпосередньо в Парламенті та затвердження цього закону Радою Європи", - наголосив нардеп.

 

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ