Читайте нас в соціальних мережах

На полях «Агропродсервісу» головна культура – соя, її засіяли майже 7 500 га

Понеділок, 22 травня 2023 19:45
Представники аграрного сайту Latifundist.com. побували на полях компанії «Агропродсервіс».

Вони наголосили на тому, що господарство працює як один механізм, тому структура посівів повинна відповідати запитам інших напрямків компанії.

Головна культура у господарстві – соя. Її засіяли близько 7 500 га. В цьому році зробили ставку на олійні, тому збільшили площі під соняшником до 4 000 га, що на 2 500 більше, ніж у 2022 та озимим ріпаком 5 500 га (+2 000 га до 2021 р.). Натомість в підприємстві прийняли рішення зменшити площі під кукурудзою до 4 100 га, інформує Latifundist.com.

«На момент збору ми бачили ціни на добрива та на сушку, проблеми з експортом. Тому ще на тому етапі прийняли рішення на користь олійних. Соняшник можна переробити на олію на внутрішньому ринку, а у ріпака була приваблива ціна»,  розповів головний агроном «Агропродсервіс» Роман Вінничук.

Також в сівозміні господарства є озима пшениця (7 800 га), озимий ячмінь (1 600 га), ріпак (5 500 га), ярий ячмінь (3 200 га), яра пшениця (1 000 га), ярий ячмінь (1 000 га), кукурудза на силос (1 100 га), горох (250 га).

– Улюбленою культурою агронома компанії є цукровий буряк. Його в господарстві до 3 500 га. Хоча ця культура є дорогою у вирощуванні, але в минулому році для «Агропродсервіс» це була найрентабельніша культура,– зазначає Latifundist.com.

Також в господарстві з минулого року вирощують цибулю, столовий буряк, моркву, а з цього року додали ще і капусту. Ставку роблять на те, що через війну площі під ними зменшились, тому ринок недостатньо насичений. Тим паче ціни на овочеву групу минулоріч були шалені.

– Звичайно, цей агросезон став значно важчим, ніж попередній, тому виробничий процес намагались диверсифікувати. Для прикладу аміачну воду закупили ще минулого червня, оскільки думали, що добрива взагалі зникнуть з полиць,  пише Latifundist.com

В господарстві закладено демо ділянки під випробування 76 сортів озимої пшениці. Також в «Агропродсервіс» активно готуються до цьогорічного Дня поля «Нове зернятко-2023», де представники агрогалузі зможуть ознайомитись із передовими технологіями, сучасною сільськогосподарською технікою, а також новими сортами та гібридами зернових культур.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ