Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам слід звернутися до пенсійного фонду, щоб отримати субсидію на неопалювальний сезон

Вівторок, 09 травня 2023 18:30
З початку травня по 30 вересня будуть розраховані субсидії на неопалювальний період.

Житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон із травня перепризначають для переважної більшості отримувачів, які мали житлову субсидію в опалювальному періоді, автоматично, на підставі наявної у Пенсійному фонді України інформації, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад родини.

Якщо ж такі зміни відбулися, отримувачі субсидії повинні надати про це інформацію до органу Пенсійного фонду впродовж 30 днів.

"Проте є певна категорія людей, яка має обов’язково звернутися за субсидією на неопалювальний період. На наступний строк житлову субсидію призначають за особистим зверненням, якщо: у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи; члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та сплачують житлово-комунальні послуги; кількість зареєстрованих осіб, які фактично проживають у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих; домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого палива", - повідомили у Пенсійному фонді. 

Тільки на підставі звернення громадянина надають на неопалювальний сезон також житлову субсидію, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу.

Тобто субсидію було призначено 0,00 грн.

"Якщо зазначені домогосподарства претендують на призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня), представники такого домогосподарства мають у зручний для себе спосіб подати до органу Пенсійного фонду заповнені належним способом нові заяву та декларацію. У разі подання заяви впродовж двох місяців з початку неопалювального сезону житлову субсидію призначають із початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання, - йдеться у повідомленні спеціалістів Пенсійного фонду.Якщо житлову субсидію призначають із початку неопалювального сезону, для розрахунку житлової субсидії враховують середньомісячний сукупний дохід за III і IV квартали попереднього календарного року. При цьому пенсійну виплату враховують у розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року". 

Подати документи на призначення житлових субсидій і пільг до органів Пенсійного фонду України можна декількома способами, залежно від того, який є зручнішим: особисто, звернувшись до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України; поштою на адресу органу фонду; online через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ