Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі тисячі власників паїв, які обробляє мільярдер Бахматюк, залишаться без орендної плати у 2023 році?

Понеділок, 13 березня 2023 12:14
Засновника агрохолдингу «Укрлендфармінг», олігарха Олега Бахматюка 7 березня заочно арештували у справі про хабар Насірову.

Відомо, що вже понад три роки Бахматюк проживає у столиці Австрії – Відні. Аграрний бізнесмен залишився жити за кордоном й попри повномасштабну війну, яку росія розв’язала проти України.

 Три мільярди відшкодувань з бюджету за 700 млн хабара

 Як повідомляє слідство, упродовж 2015-2016 років тодішній очільник Державної фіскальної служби України Роман Насіров та його радник отримав від власника агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка хабар у розмірі понад 722 млн грн. Неправомірну вигоду було надано за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд грн.

У вівторок, 7 березня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід Олегу Бахматюку у вигляді тримання під вартою.

Двісті тисяч пайовиків по всій Україні можуть "кинути"

Стало відомо, що пайовики «Укрлендфармінгу», а їх є понад двісті тисяч, не отримують виплати за оренду землі.

У своїх інтерв’ю керівництво агрохолдингу розповідало, що намагається вибудувати відносини з пайовиками «з використанням різних програм мотивації». Втім, чи достатньо мотивує людей відсутність орендних виплат?

Бахматюк з «Батальйону Відень» запевняє, що буде захищати своє право в судах. Та що у цей час робити людям, котрі віддали свою землю в оренду агрохолдингу?

Також нагадаємо, що восени минулого року журналісти «Української правди» з’ясували, що Олег Бахматюк встиг придбати маєток в передмісті Відня. Будинок, за словами розслідувачів, знаходить у котеджному містечку Фонтана, де є власний гольф-клуб та навіть озеро. Після того, як за Бахматюка взялося НАБУ, маєток він подарував своїм дітям.

На Тернопіллі Бахматюк “наплодив” більше десятки юридичних осіб

За даними сайту “Трипілля”, у Тернопільській області Олег Бахматюк має доволі відчутний земельний банк, який оформлений на десятки юридичних осіб. Так зазначається “Елеватор Зорі Прикарпаття” у селі Острів біля Тернополя.

А також ще 10 підприємств, які орендують землю у жителів області:

ТзОВ "АГРАРІЙ", Тернопільська область, Тернопільський район;

ТзОВ "АГРО-ЛАН", Тернопільська область, Шумський район;

ПАП "ПРОВЕСІНЬ", Тернопільська область, Монастириський район -

ТзОВ "РОЗТОЦЬКЕ", Тернопільська область, Зборівський район ;

ТзОВ "СОНЯЧНЕ" Тернопільська область, Збаразький район ;

ТзОВ ,,НАГІРЯНСЬКЕ'', Тернопільська область, Чортківський район;

ТзОВ "ЗБРУЧ", Тернопільська область, Тернопільський район;

ТзОВ "ГАЇ", Тернопільська область, Тернопільський район;

ПАП "ОЗЕРНА", Тернопільська область, Зборівський район;

ДП "ТИСА", Тернопільська область, Теребовлянський район.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #4 Ян 01.05.2023, 01:03
Я вам скажу просто
Люди всі підприємства даного дяді
Закладені перекладені купу раз.
Беріть тихенько і швидко розривайте договора..забуб ьте про гроші....
Скарга
+5 #3 Андрій 14.03.2023, 15:59
Працюю в цьому напрямку моє бачення того всього це віддати паї в оренду місцевим аграрія які проживають в селі тому що вони дадуть роботу місцевим ви будете самі бачити свого орендаря і спілкуватися з ним раз на місяць чи рідше але ви його будете бачити. Цей аграрій буде думати за село за дорогу по якій сам їздить в нього є діти внуки подумає можливо щось необхідно допомогти в садочок чи школу бо там його діти чи в клубі можливо треба ремонт зробити бо він сам тут а базматюкам фірташам і іншим головне вичавити з села побільше а село нехай сомі потихеньку вимирає. Подивіться на Європу там немає жодного монополіста агрохолдингів майбутнє за малим бізнесом допомагайте йому купуйте не в ашані а в кума свата брата дайте землю Петру чи Василю хай він менше плоте оренди але він коло вас і він до вас прийде в магазин чи майстерню яку ви відкрили. Миру всім і перемоги і знайте свій до свого і по своє і будемо процвітати.
Скарга
0 #2 Михайло 13.03.2023, 14:58
Земельні паї простих людей в руках цієї репресивної машини злодіїв як карти.Сьогодні один злодій кинув людей, завтра прийде інший навішає лапші на вуха і зробить те саме, а в кінці кінців при тому законодавстві які пишуть земельні шулера люди залишаться без нічого, а може заплатять чисто символічну ціну як показує статистика що сьогодні гектар вартує близько сорока тисяч гривень.
Скарга
+3 #1 Правда 13.03.2023, 14:43
Залишилися без орендної плати це ще не початок, а скоро люди залишаться взагалі без земельних паїв тому, що машина державна працює на захист кланів та земельних баронів, а власники земельних паїв нічим не захищені і угоди які підписані з орендарями це їхній вирок. Почитайте які права орендодавця і які права орендаря і все зрозумієте та чому ця банда платила гроші по тисячу гривень додатково за рік, думаєте за даром *?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ