Читайте нас в соціальних мережах

Президент відповів на петицію про повернення військовим доплат у розмірі 30 тисяч гривень

Четвер, 23 лютого 2023 19:00
Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію, яка закликає повернути військовим премію у 30 тисяч гривень.

Глава держави доручив опрацювати це питання прем'єр-міністру Денису Шмигалю.

Про це йдеться на сайті президента.

Авторка петиції Віра Русіна нагадала, що раніше необхідну кількість голосів набрала петиція із вимогою підвищити премії військовим зі 100 тисяч до 150 тисяч, а також з 30 до 50 тисяч гривень. Це пропонували зробити завдяки скасуванню надбавок народним депутатам. Президент тоді доручив розглянути цю пропозицію голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку.

Проте Русіна заявляє, що уряд натомість ухвалив протилежне рішення, знизивши багатьом військовим розмір премій.

«Не можна залазити в кишені тих, від кого сьогодні залежить, чи вдасться втримати державу. Владі потрібно вже навчитись прораховувати свої дії та рішення на декілька кроків вперед», — наголошує жінка.

У відповідь на це Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати пропозицію повернути премії у 30 тисяч, «звернувши особливу увагу на забезпечення належного соціального захисту військовослужбовців та дотримання принципів справедливості щодо стимулювання військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ