Читайте нас в соціальних мережах

На хабарі при купівлі генераторів затримали заступника міністра

Субота, 21 січня 2023 22:10
НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

 

Детективи НАБУ провели обшуки та розпочали розслідування. За даними видання "Українська Правда", посилаючись на джерело співрозмовників серед правоохоронців та у Кабміні, високопосадовця зловили на хабарі в розмірі $400 тисяч.

Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Кримінальне провадження розслідується з вересня 2022 року.

Пізніше джерела УП повідомили, що Лозинського звинувачують в отриманні хабара в розмірі 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Повна сума закупівлі складала 1,8 мільярда гривень.

На початку листопада Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського виконуючим обов’язки міністра після звільнення з цієї посади Олексія Чернишова.

Пізніше Кабмін об’єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій. Об’єднане міністерство очолив Олександр Кубраков, а Лозинський був призначений його заступником.

Коментарі  

0 #1 Григорій 22.01.2023, 12:06
Кому війна, а кому мать родна! Цу справжній "патріот"! Це про таких, як він писав свого часу Шеченко:
Та отечество так любить,.
Так за ним бідкує,.
Так із його, сердешного,.
Кров, як воду, точить!..
А братія мовчить собі,.
Витріщивши очі! Як ягнята.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ