Читайте нас в соціальних мережах

Очисні споруди, набережна, дороги та бомбосховище: у Теребовлянській ОТГ розповіли про плани на 2023 рік (відео)

Вівторок, 03 січня 2023 13:40
Попри війну, Теребовлянська об’єднана територіальна громада на Тернопільщині не призупинила свій розвиток.

У громаді вже склали план першочергових змін в житлово-комунальній сфері на 2023 рік.

Що зміниться – розповів міський голова Теребовлі Олег Продан.

– У нашій громаді є молокозавод, власником якого є «Молокія», але він наразі не працює. Постало нагальне питання запустити підприємство, та для цього потрібні очисні споруди. Відповідно до укладеного меморандуму про співпрацю, ми залучили інвестиційні кошти «Молокії» для побудови очисних споруд, а це приблизно 22 млн. Зараз підходить до завершення стадія виготовлення проектно-кошторисної документації. Потім будуть відбуватися торги, будемо визначати переможця – виконавця даних робіт. Думаю, у 2023 році ми почнемо будівництво нових очисних споруд в Теребовлі, розповів Олег Продан.

Ще одне завдання на наступний рік – відновити набережну Теребовлі. Роботи вже розпочалися цьогоріч.

– Ми почистили річку Гнізна, обрізали аварійні дерева. Наступного року плануємо завершити розпочате, облаштувати набережну і дочистити русло річки. Люди будуть мати можливість гуляти набережною, відпочивати, милуватися природою,  каже Олег Продан.

Теребовлянці радіють, що у місті грядуть позитивні зміни навіть у час війни.

– В такі складі часи для України дуже добре, що в місті багато чого робиться для розвитку інфраструктури. Слава Богу, що ми допомагаємо фронту всіма силами, а також дбаємо про своє сьогодення тут, на місці. Мусимо бути сильні, кращі та достойні на противагу нашим ворогам,  підкреслив художник і волонтер Микола Шевчук.

Наступного року в Теребовлі також будуватимуть бомбосховище на території одного із садочків. Окрім цього, продовжать відновлювати дороги і тротуари.

– Із проблем Теребовлі – теребовлянська бруківка. Бачимо, що вулиця Князя Василька, а це дорога державного значення М19, в жахливому стані. Спільно із Службою автомобільних доріг в Тернопільській області ми почали піднімати цю бруківку у критичних ділянках. Частково нам це вдалося зробити, а частково – ні, бо не дозволили погодні умови. Наступного року будемо продовжувати. Обабіч дороги облаштовуватимемо тротуари,  розповів Олег Продан.  

Також у Теребовлі тривають роботи зі створення відділення гемодіалізу для пацієнтів ОТГ, аби вони не були змушені їхати за кількадесят кілометрів, щоб отримати цю послугу.

Більше – у відео.

1

Коментарі  

0 #1 Любитель шахів 04.01.2023, 22:16
Вже майже рік нічого не може зробити у відродженні спорту в громаді. Постійно потрібно ходити і кланятися, як колись до комуністів.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ