Читайте нас в соціальних мережах

«Контінентал» завершив збір стратегічно важливих для продовольчої безпеки культур

Понеділок, 14 листопада 2022 16:16
У «Контінентал Фармерз Груп» завершився збір культур, стратегічно важливих для продовольчої безпеки України.

Компанія змолотила гречку з понад 1 тис. га, завершила викопування цукрового буряку з площі 981 га, а також фінішувала з викопуванням картоплі, під яку 2022 року було відведено 2,2 тис. га.

«Гречка, валовий збір якої становить майже 2 тис. т, повністю виправдала усі наші сподівання щодо продуктивності та врожайності, коментує операційний директор “Контінентал” Віталій Ставнічук.З одного гектара намолочували у чистому вигляді 1,8 т. Враховуючи важливість цієї культури для населення та ситуацію в країні, наступного року ми не лише залишаємо гречку у структурі наших посівів, а й плануємо збільшити відведені під неї площі до 4 тис. га».

Також у Компанії зазначають, що отримали вищі за планові показники урожайності картоплі. Так, залікова врожайність чипсових сортів становить 31 т/га, столових — 39,6 т/га. Значно перевищили очікування насіннєва і крохмальна картопля — 36,3 і 41,2 т/га відповідно. Попередні побоювання аграріїв щодо заморозків не справдилися. Незважаючи на триваліший період збирання культури, у цьому сезоні вдалося зберегти максимальні якісні показники кожної картоплини.

Врожайність цукрового буряку, який Компанія ввела у сівозміну цього року, також відповідає плановій — 60 т/га. Зібрані коренеплоди одразу відправляють на цукрові заводи на Тернопільщині.

«Контінентал» також завершив обмолот сої та соняшнику. На полях триває збір  кукурудзи, який планують закінчити до кінця місяця. Паралельно відбувається обробіток ґрунту під ярі культури для наступного сезону.

hrechka cfg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ