Читайте нас в соціальних мережах

Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2023 рік

Понеділок, 31 жовтня 2022 19:18
Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2023 рік до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів.

Тепер за нього мають проголосувати у Верховній Раді.

"До другого читання Уряд скоригував прогноз зростання ВВП на 2023 рік в бік консервативного сценарію (3,2% замість 4,6%). Прогноз інфляції зменшили з 30% до 28%, - відзначив Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України. -  Бюджет-2023 планується з урахуванням 1,3 трлн грн доходів. Завдяки скоригованим макропоказникам та податковим змінам пропонуємо збільшити дохідну частину на понад 50 млрд грн".

Видатки складатимуть 2,6 трлн грн.

"Ми збільшили обсяги видатків на виплати пенсій, на ліквідацію наслідків збройної агресії росії (будівництво, ремонти, купівля людям житла), на наукову й науково-технічну діяльність, на пільгові іпотечні кредити ВПО. Загалом до другого читання в проєкті держбюджету видаткова частина зросла на 66,8 млрд грн, - зауважив Шмигаль. -  Пріоритет №1 – безпека й оборона – залишається незмінним. Спрямовуємо на боротьбу з окупантами понад 1 трлн грн, це більше 18% ВВП. Фінансуємо українську армію самостійно за рахунок внутрішніх ресурсів".

Дефіцит держбюджету наступного року складе понад 20% ВВП.

"Будемо покривати його за рахунок допомоги партнерів. Нам потрібно залучити 38 млрд доларів. Отримаємо їх від ЄС, США, МВФ та інших донорів", - підсумував прем'єр-міністр. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ