Читайте нас в соціальних мережах

Ціни на помідори на 40% вищі за минулорічні

П'ятниця, 09 вересня 2022 20:00
В Україні зросли ціни на томати, орієнтовно на 40 відсотків.

Українські тепличні комбінати отримали можливість вкотре підвищити ціни на томати, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Як зазначають самі виробники, підвищення цін спричинено насамперед підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції тепличного томату: зниження середньодобових температур та скорочення світлового дня згубно позначилися на процесі дозрівання тепличної продукції, у зв’язку з чим вибірки у тепличних комбінатах різко скоротилися.

Сьогодні українські тепличні комбінати пропонують томат по 30-40 грн/кг ($0,82-1,09/кг), що в середньому на 41% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами представників тепличних комбінатів, погіршення погодних умов на більшій частині території країни спричинило уповільнення дозрівання томату.

Таким чином, пропозиція даної продукції помітно знижується, що на тлі активного попиту дає можливість виробникам щодня підвищувати відпускні ціни в даному сегменті.

Зазначимо, що на сьогодні відпускні ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому на 39% вищі, ніж на початку вересня 2021 року.

При цьому гравці ринку не виключають подальшого зростання цін у даному сегменті за умови збереження поточних темпів збуту даної продукції.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ