Читайте нас в соціальних мережах

У Теребовлі побудують очисні споруди за 22 млн грн та відновлять роботу місцевого молокозаводу

П'ятниця, 05 серпня 2022 16:33
У місті Теребовля, що на Тернопільщині, планують відремонтувати очисні споруди та відновити роботу місцевого молокозаводу. 

ПрАТ «Тернопільський молокозавод» виступив інвестором, який готовий вкласти 22 млн грн на будівництво та відновлення очисних споруд у Теребовлі, відтак після відновлення роботи очисних споруд вдасться запустити роботу Теребовлянського молокозаводу, власником якого і є ПрАТ «Тернопільський молокозавод».

Про це сьогодні, 5 серпня повідомили у Теребовлянській міській раді. 

"Згідно з Інвестиційним договором замовником робіт виступає комунальне підприємство Теребовлянської міської ради «Теребовля», а стовідсотково фінансує проєкт ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Початкова загальна сума інвестицій складає близько 22 мільйони гривень. Але після будівництва об’єкту та введення його в експлуатацію, а відтак запуску роботи Теребовлянського молокозаводу, сума інвестицій зросте за рахунок податків, - пишуть у Теребовлянській міській раді.Знаковою подією та логічним завершенням усього підготовчого процесу стало урочисте підписання Інвестиційного договору реконструкції очисних споруд та каналізаційної мережі Теребовлянської міської територіальної громади між КП «Теребовля» Теребовлянської міської ради та ПрАТ «Тернопільський молокозавод».

Договір підписали Теребовлянський міський голова Олег Продан, директор КП «Теребовля» Ярослав Бурбела, голова правління ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Олександр Руднєв.

"Проєкт реконструкції очисних споруд в Теребовлі можна було реалізувати раніше, проте така важлива як для міста, так і для заводу справа, поспіхом не робиться, потрібно було добре попрацювати та знайти спільну мову з керівництвом громади, щоб проєкт став вигідним для кожної зі сторін", - відзначив генеральний директор ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Віталій Ковальчук.

Зазначимо, інвестиційний договір передбачає весь процес реконструкції очисних споруд – від виготовлення проєктно-кошторисної документації, погодження всіх дозвільних документів, виконання робіт (будівництво) до приймання-передачі закінчених робіт та введення об’єкта в експлуатацію.

Після реконструкції очисних споруд та введення їх в експлуатацію вони залишаються у комунальній власності міської ради.

Реалізація даного проєкту забезпечить відновлення роботи Теребовлянського молокозаводу, на якому планується відкрити до 200 нових робочих місць, відтак будуть надходження до місцевого бюджету за рахунок податків.

Окрім того, очисні споруди дають можливість залучити ще більше інвесторів, основною вимогою яких є наявність діючих очисних споруд для відкриття того чи іншого виробництва.

"Нашій команді вдалось залучити в Теребовлянську громаду одну з найбільших інвестицій в області на будівництво очисних споруд – близько 22 мільйони гривень. Реалізація проєкту дасть можливість громаді, в першу чергу, розвиватися, адже за рахунок надходжень до бюджету можна виріши ти низку проблем, спрямувавши кошти на соціальну сферу, розвиток інфраструктури, а також забезпечити очищення стічних вод, мінімізувати шкідливі викиди у річку Гнізна, що суттєво поліпшить екологічну ситуацію в місті», - відзначив Олег Продан, міський голова Теребовлі. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ