Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль – серед лідерів у використанні електронних консультацій в Україні

Четвер, 18 листопада 2021 11:21
За підсумками комплексного дослідження, Тернопільська громада оголошена лідером у використанні важливою функції електронної демократії та прямого народовладдя – електронних консультацій.

Це черговий доказ, що у Тернополі діє ефективна система діджиталізації влади.

На офіційній сторінці швейцарсько-української Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) у Фейсбуку було оприлюднено результати аналізу рівня використання громадами в Україні інструмента електронної демократії «Е-консультації». Разом з Тернополем у перелік найактивніших користувачів електронних консультацій увійшли ще дев’ять громад, які в сукупності провели понад 150 консультацій, що складає 65% активності від загального використання інструмента е-консультацій.

Що таке е-консультації

Рішення «Про затвердження Положення про електронні консультації та опитування в Тернопільській міській територіальній громаді» було прийняте виконавчим комітетом ще у 2018 році.

За цей період, з метою залучення громадян до розв’язання актуальних питань у Тернополі, на сервісі «Електронні консультації з громадськістю» проведено велику кількість консультацій, опитувань та електронних обговорень. Зокрема, не виходячи з дому жителі Тернопільської громади мали змогу висловити свою думку з приводу: покращення руху транспорту у місті, електронного зарахування дітей до першого класу закладів загальної середньої освіти, святкування Дня міста та Дня Незалежності у Тернополі, реконструкції Старого парку, присвоєння назв вулицям у місті тощо.

Пряма мова мера

- У Тернополі процес діджиталізації розпочався ще за довго, як це слово стало модним. У Тернополі наша команда змінила саму систему місцевої влади. Мерія Тернополя перетворилася на сервісну службу громади. Запроваджені електронні сервіси та сервіси прямого народовладдя. Сьогодні будь-який громадянин може через електронні сервіси дати наказ місцевій владі. І влада його виконає.

Це дуже важливо, бо електронні сервіси унеможливлюють корупцію впринципі. Ми максимально віддалити чиновника та простого громадянина. Чиновник має лише виконувати сервісні функції, обслуговувати інтерактивні програми, а не приймати участь у вирішенні питань. Рішення приймає Громада.

І ця чергова висока оцінка тернопільських електронних сервісів – це яскраво доводить, - впевнений міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо

Міністерства цифрової трансформації визнало, що Тернопіль у 2021 році – серед лідерів в Україні за відкритістю даних.

Також Тернопіль посів перше місце у рейтингу найкомфортніших міст України 2021 року.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ