Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині підприємства планують збільшити плату за транспортування газу у декілька разів

Четвер, 11 листопада 2021 18:30
Облгази хочуть рекордно підняти плату за розподіл «голубого палива».

По це на власній сторінці у Фейсбук написав голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог.

"Українські облгази мають намір рекордно підняти плату за розподіл газу (так звану доставку).У декількох областях тариф може вирости з 1,5-1,7 грн до майже 9 гривень. Це приблизно стільки ж, скільки коштує саме блакитне паливо у більшості постачальників.В середньому ж по країні тариф хочуть підняти з нинішніх 1,44 грн до 4,14 грн за кубометр, - написав Віктор Козорог. -  Зокрема, хочуть підняти тарифи на розподіл на 100% та більше: Дніпропетровськгаз, Хмельницькгаз, Рівнегаз, Київоблгаз, Сумигаз, Івано-Франківськгаз, Львівгаз, Житомиргаз, Закарпатгаз, Вінницягаз, Чернігівгаз, Криворіжгаз, Київгаз, Тернопільгаз, Волиньгаз, Запоріжгаз".

Підняти тарифи на розподіл на 200% та більше планують - Дніпрогаз, Полтавагаз, Коростишівгаз, Маріупольгаз, Миколаївгаз, Кременчукгаз, Тернопільміськгаз, Черкасигаз, Донецькоблгаз, Чернівцігаз, Харківгаз, Гадячгаз, Херсонгаз, Мелітопольгаз, Тисменицягаз.

"Якщо говорити мовою цифр, то «Тернопільміськгаз» хоче збільшити вартість доставки з – 0,88 коп до 2 грн 90 коп. – це плюс 230 відсотків! ПрАТ «Тернопільгаз» планує встановити плату за транспортування – 4,99 грн замість наявних 1,79 грн. Це знову ж таки плюс 179 відсотків, - відзначив Віктор Козорог.  - Та найцікавіше, що якщо такі тарифи на транспортування газу таки затвердять, то ми будемо платити більше не тільки зараз в опалювальний період, а навіть якщо газом взагалі не користуємося, але підключені до мережі, тобто протягом усього року".

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ