Читайте нас в соціальних мережах

«Українські фермери отримають додаткову підтримку від держави», – Андрій Богданець

Середа, 20 жовтня 2021 14:22
Аграрій Олег Крижовачук та нардеп Андрій Богданець Аграрій Олег Крижовачук та нардеп Андрій Богданець
Днями Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств» №1788-IX.

Документ уточнює склад земель фермерських господарств та визначає коло одержувачів державної підтримки.

Що саме передбачає новий закон – розповів очільник Депутатської аграрної ради, народний депутат з Тернополя від «Слуги народу» Андрій Богданець.

– Зокрема, змінами до Земельного кодексу передбачено, що землі фермерського господарства можуть складатися також із земельних ділянок, що належать фермерському господарству, або членам фермерського господарства (громадянам України) на праві користування. Змінами до Закону України «Про фермерське господарство» знімаються обмеження на використання коштів державного та місцевих бюджетів, виділених на підтримку фермерських господарств. Фермери зможуть використовувати отриману допомогу не тільки на меліорацію, рекультивацію малопродуктивних сільськогосподарських угідь, придбання, будівництво житла тощо, а й на інші важливі цілі, пов’язані з веденням фермерського господарства,  повідомив Андрій Богданець.

Окрім цього, політик зазначив, що знімаються обмеження і щодо кола отримувачів допомоги від держави, яка надаватиметься як на безповоротній основі, так і на конкурсних засадах на поворотній основі для здійснення виробничої діяльності та диверсифікації виробництва через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

– Законом також передбачено грошову допомогу за рахунок коштів державного бюджету фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно), що стимулюватиме молодь не виїжджати за кордон, а обробляти українську землю. Нагадаю, що у Державному бюджеті України на 2022 рік на надання кредитів фермерським господарствам планується виділити 180 млн. грн, – зазначив Андрій Богданець.

Як голова Депутатської аграрної ради (ДАР) Андрій Богданець ініціюватиме збільшення розміру цієї суми, а завдання депутатів ДАР, за його словами, – здійснювати моніторинг реалізації положень Закону та прозорість виділення коштів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ