Читайте нас в соціальних мережах

З 1 жовтня квиток на проїзд в Тернополі буде 8 гривень, але пересадки стануть безкоштовні

Вівторок, 21 вересня 2021 17:25
П'ять нововведень у громадському транспорті Тернополя.

У Тернополі запроваджують систему безготівкової оплати «Єдиний квиток». Що це означає і як ця система буде діяти?

Водії в транспорті не зможуть брати готівку. За нововведеннями розрахуватися за квиток у транспорті можна буде двома способами: за допомогою «Картки тернополянина» або банківської картки. Якщо немає ні першої, ні другої, то купити квиток можна за готівку на зупинці у спеціальному терміналі. З цим квитком людина заходить у транспорт.

Ціна квитка. Перевізники неодноразово зверталися у міськради з вимогою підняти ціну до 12 гривень. Пояснюють такий тариф подорожчанням палива, запчастин, електроенергії і т.д. Востаннє ціна квитка змінювалася у 2018 році. Однак міський голова Тернополя Сергій Надал виступив категорично щодо такої високої ціни на проїзд. Перевізники погодилися працювати за нової системи оплати і «розумний» тариф. Для власників «Файної картки» - це 8 гривень, для банківських карт чи придбаних на зупинці – 10 гривень. Такий тариф дозволяє значно економити саме тернополянам на квитках. Єдина умова – вчасно поповнювати свою «Файну картку». Уся інформація про отримання картки, її поповнення – за цим посиланням: https://fayna-karta.te.ua

Пересадки будуть безкоштовні. Нова система дає можливість безкоштовно пересісти в інший автобус чи тролейбус. Квиток дозволяє їхати будь-яким громадським транспортом міста: приватним чи комунальним, тролейбусом чи автобусом. З новою системою оплати це значення не має. Ви також можете пересісти в інший транспорт, якщо з моменту купівлі квитка не пройшло більше 30 хвилин. Наприклад, потрібно доїхати з масиву «Новий світ» на «Дружбу», але підходящого автобусу немає. Щоб не очікувати на холоді, ви можете скористатися іншим маршрутом, доїхати до «Центру» і пересісти на маршрут, який доїде до потрібної зупинки. Якщо з моменту купівлі квитка пройшло менше 30 хв за пересадку платити не потрібно. За 8 гривень ви скористаєтеся проїздом на двох маршрутах. Обмежень щодо кількісті пересадок немає. Лише часовий ліміт – 30 хвилин.

Водіям буде не вигідно з’їжджати з маршрутів. Тернополяни часто скаржилися, що вранці чи пізно ввечері водії «маршруток» з’їжджали і дістатися автобусом до потрібної зупинки дуже важко. За новою системою водіям з’їжджати буде просто не вигідно . Відтепер оплату вони будуть отримувати не від кількості пасажирів, а за кілометри, які проїдуть по визначеному маршруту. Не виїхав на маршрут чи швидше з’їхав – не отримав оплати.

Безкоштовний проїзд для пільговиків, студентів, учнів. Безкоштовно користуватися громадським транспортом, як і раніше, зможуть учні, студенти та пільгові категорії тернополян за умови наявності пільгової, студентської чи учнівської «Файної картки».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ