Читайте нас в соціальних мережах

Влітку проїзд у комунальному громадському транспорті Тернополя для учнів та студентів залишиться безкоштовний

Вівторок, 08 червня 2021 16:00
Тим часом міста-сусіди різко підвищили тарифи на проїзд.

Важливо

У Тернополі впродовж літнього періоду включно з вихідними учні загальноосвітніх шкіл, вихованці середніх та професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів денної форми навчання, які розташовані на території Тернопільської громади, їздитимуть у комунальному громадському транспорті безплатно. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Детальніше

Правом безкоштовного проїзду під час літніх канікул можуть скористатися ті учні та студенти, які мають виготовлену Учнівську/Студентську «Соціальну карту тернополянина» та пред’являть її під час поїздки у міських тролейбусах та комунальних автобусах на маршрутах: №№ 1А, 4, 6, 6А, 9, 21, 23, 29, 31, 32, 35, 37.

Також учні та студенти при наявності «Соціальної карти тернополянина» можуть скористатися безоплатним проїздом і на приміських маршрутах в межах Тернопільської громади:  «Тернопіль – Курівці», «Тернопіль – Вертелка», «Тернопіль – Мелашівці –Іванківці –  Плесківці», «Тернопіль – Глядки».

Як місту вдається стримати тарифи

У більшості українських міст громадський транспорт залишається дотаційним. Громади з своїх бюджетів регулярно доплачують за утримання транспорту, оскільки він виконує важливу соціальну функцію.

Протягом останнього року комунальному транспорту було особливо важко. Через карантин різко зменшилися пасажиропотоки. Обмеження кількості людей у салоні не дозволяють отримувати належний прибуток. Наприклад, лише цього року Тернопіль додатково виділив 4 млн гривень КП “Тернопільелектротранс”, щоб забезпечити належну роботу транспортної мережі.

Що там у сусідів

В українських обласних центрах суттєво подорожчав проїзд у громадському транспорті. Зокрема у Львові вартість однієї поїздки на маршрутці зросла до 10 гривень, на комунальному електротранспорті до 8,50 грн. Також суттєво подорожчав проїзд у громадському транспорті Рівного.

Вже незабаром очікується зростання вартості проїзду у громадському транспорту столиці. Серед можливих варіантів називають навіть цифру у 25 гривень за одну поїзду у столичному меторополітені.

Вже сьогодні собівартість проїзду у метрополітені складає 15 гривень за поїздку.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ