Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина займає перше місце в Україні по кількості діючих кооперативів

П'ятниця, 04 червня 2021 19:00
На Тернопільщині зафіксовано на сьогоднішній день найбільше діючих кооперативів, як в інших областях України.

У Тернопільській області зареєстровано 114 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів - (2 місце по Україні), з них 102 діючих - (1 місце по Україні). Створено кооперативне об’єднання ,,Файні газди”.

Всього за напрямами діяльності – діючих: з обробітку землі та збирання врожаю – 15, молочних – 22, плодово-ягідних – 23, овочевих – 1, зернових – 5, пасічних – 19, інших – 17.

Значна фінансова підтримка здійснюється з обласного бюджету відповідно до Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області на 2016-2020 роки. Всього профінансовано з початку дії Програми майже - 8,5 млн. гривень.

За час дії програми 60 сільськогосподарських кооперативів отримали кошти з обласного бюджету, що дало можливість придбати 389 одиниці техніки, обладнання та устаткування.

Для підтримки розвитку кооперативів та сімейно молочних ферм департаментом розроблено і затверджено рішенням Тернопільської обласної ради від 23 грудня 2020 року № 36 Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області на 2021-2025 роки. Реалізація заходів Програми дасть можливість підтримати вказані напрями розвитку.

Звернено увагу на те, що в програмах державної фінансової підтримки не передбачено на 2021 році окремий напрямок підтримки сільськогосподарських кооперативів для часткової компенсацію вартості вітчизняного обладнання та с/г техніки.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ