Читайте нас в соціальних мережах

Жителям Тернопільщини розповіли, що потрібно зробити першочергово, щоб продати землю

Середа, 02 червня 2021 19:30
Мешканцям краю повідомили алгоритм дій, щодо продажу землі з першого липня цього року. 

Вже з 1 липня набирає чинності закон, яким передбачено запуск обігу землі сільськогосподарського призначення в Україні.

"Напередодні запуску ринку землі рекомендую дотримуватись двох правил: 1. Подбати про присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру. Без якого здійснити жодної юридичної операції із землею буде неможливо. 2. Подбати, щоб речові права на земельну ділянку, тобто оренда або власність, були обов’язково внесені до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно", - розповіла начальниця Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Вікторія Васильчук.

У більшості право на землю знаходиться лише на паперових носіях, а це - відкритий шлях до шахрая. Коли немає відцифрованих даних у реєстрі, ніхто не знає, хто власник, окрім того органу, який видавав документ, в архіві якого знаходиться другий примірник документа.

"Раджу звернутися до нотаріуса або до державного реєстратора і подбати про внесення даних до реєстру. Ваш документ буде відсканований у державний реєстр і в кольоровій копії буде там знаходитися. Нині державні реєстратори приймають у центрах надання адміністративних послуг, які вже є майже в кожній територіальній громаді", - зазначила Вікторія Васильчук.

При Південно-Західному міжрегіональному управління Міністерства юстиції діє дві колегії: перша це Колегія з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції; Південно-Західна регіональна Колегія Міністерства юстиції України з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ