Читайте нас в соціальних мережах

Ігор Побер: «Підтримую впровадження ринку землі, бо зараз він знаходиться в тіні»

Середа, 16 жовтня 2019 19:35
У Верховній Раді України вже зареєстрували проєкт Закону № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

Згідно із цим документом, в Україні від 1 жовтня 2020 року скасують заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення. На думку народного депутата України VII та VIII скликань Ігоря Побера, це допоможе вивести ринок землі з тіні.

– Я «за» продаж землі і завжди за це виступав, бо був депутатом у міській раді на Тернопільщині, працював і в облдержадміністрації, тому знаю, що ринок землі є тіньовим. Ми прекрасно розуміємо, скільки беруть за паї та оренду. Проте ці кошти нелегально осідають у кишенях місцевих українських чиновників, керівників геокадастрів на місцях. Це є і цьому потрібно поставити край, проте без недоречного поспіху, враховуючи 2-місячний досвід сучасної влади. Не будемо лукавити, але досвіду немає ні у представників Кабміну, ні у ВРУ, де практично ніхто не читає закони. Мене здивувало інтерв’ю із керівником однієї із фракцій, який немає відповіді на жодне запитання. Він посилається на очільників відділів. У нього навіть не було відповіді щодо тих законопроєктів, які зараз розглядають, – пояснив Ігор Побер.

Головне в ухваленні законопроєкту про ринок землі не поспішати – вважає нардеп попередніх скликань.

– На сьогодні у багатьох чиновників немає досвіду і у поспіху вони навіть не знають, хто їм ці закони прописує. Те, що вони, нікого не слухаючи, голосують в раді, бо їх там більшість, може вилитися у біду. Враховуючи те, що близько 60 % проти продажу землі, то скликання референдуму буде плачевним, – додав Ігор Побер.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ