До війни вона розвивала багатопрофільний бізнес у своїй громаді, але обставини змусили шукати безпечне місце для себе та своєї справи.
Так вона опинилася у Шумську на Тернопільщині.
Саме тут, з нуля, Олена започаткувала новий бізнес — виробництво сублімованих страв швидкого приготування під брендом “Пожива”.
Ідея виникла завдяки брату Едуарду Хатмуліну , який служив у лавах Збройних Сил України.
Він поділився, наскільки важливою на фронті є поживна, легка у транспортуванні та швидка в приготуванні їжа. Його побратими стали першими дегустаторами нових страв Олени.
"Протягом року підприємиця невтомно працювала: удосконалювала рецептури, вивчала технології сублімації, проходила сертифікацію продукції, залучала грантову підтримку, створювала виробничу базу. Завдяки сприянню Шумської громади у 2025 році її підприємство переїхало до нового приміщення — переобладнаної кухні в колишньому дитячому садку. Сьогодні бренд “Пожива” пропонує 22 види страв — супи, гарніри, веганські позиції. Вся продукція виготовляється виключно з натуральних інгредієнтів, без консервантів та штучних домішок, і зберігає до 95% корисних речовин завдяки технології сублімації", - повідомили у Шумській громаді.
Крім виробництва сублімованої їжі, Олена також розвиває інші напрямки.
У Шумську вона заснувала перепелину ферму, яка забезпечує якісні білкові продукти для місцевої громади.
Ще одним проєктом стало перероблення ягід та виготовлення натуральної пастили, що дозволяє не лише зберігати врожай, а й пропонувати покупцям корисні солодощі без додавання цукру.
Серед клієнтів “Поживи” — військові, туристи, мандрівники, офісні працівники.
Олена прагне змінити уявлення про швидку їжу, доводячи, що вона може бути не лише зручною, а й здоровою та повноцінною.