Сьогодні його готують не лише в Україні, а й в різних куточках світу, а кількість найрізноманітніших рецептів вражає.
Українці можуть приготувати як «легкий» варіант борщу з молодими літніми овочами, так і наваристий борщ із м’ясом чи реберцями. Незалежно від рецепту, будь-який борщ буде ситним, смачним та ароматним. Ця страва – справжній кулінарний феномен, адже рецепти відрізняються також і в різних регіонах України. Усе залежить від смакових вподобань, особливостей клімату, доступності продуктів тощо.
У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати борщ з галушками та розкриємо секретні інгредієнти, які зроблять його ще смачнішим, тож читайте далі.
Інгредієнти, які вам знадобляться для борщу:
- 1 буряки;
- 1 морква;
- 4 картоплини;
- 1 цибулина;
- 2 зубці часнику;
- 400 г свинних реберець;
- сіль, перець, інші спеції до смаку;
- соняшникова олія;
- заправка для борщу з болгарським перцем від «Торчин»;
- 1 капуста.
Для галушок:
- 100 мл молока;
- 150 г борошна;
- сіль;
- 1 яйце.
Спосіб приготування
- Ретельно промийте реберця, наріжте їх на шматочки, помістіть у каструлю з холодною водою та варіть на помірному вогні орієнтовно 1 годину. Під час варіння додайте сіль та лавровий лист.
- Підготуйте овочі для борщу. Наріжте буряк соломкою, нашинкуйте капусту, картоплю наріжте кубиками.
- Зробіть зажарку. Розігрійте олію на сковороді. Дрібно наріжте моркву, буряк, цибулю та часник. Смажте на олії 5-7 хвилин. Після цього додайте заправку до борщу з болгарським перцем від «Торчин».
- Приготуйте галушки. Для цього збийте яйце з молоком та сіллю, поступово додаючи борошно. Замісіть тісто. Сформуйте невеликі кульки.
- Коли реберця будуть майже готові, додайте картоплю і варіть 20 хвилин. Після цього додайте капусту, а через 5 хвилин – зажарку та галушки. Варіть борщ ще 5 хвилин до того часу, поки галушки не спливуть.
- Додайте свіжу зелень та дайте борщу настоятися під кришкою 30 хвилин! Подавайте зі сметаною та хрустким житнім хлібом. Прикрасити страву також можете шматочком сала.
Варто зауважити, що борщ – страва, яка не боїться експериментів, тож усі інгредієнти ви можете додавати за бажанням та відповідно до своїх смакових уподобань. Важливо подавати борщ гарячим, це дозволяє усім ароматам страви з’єднатися і посилити смак. Традиційно для подачі борщу використовують керамічний чи глиняний посуд.