Читайте нас в соціальних мережах

Борщ з реберцями та галушками: секрети приготування

Четвер, 29 серпня 2024 21:54
Борщ з реберцями та галушками: секрети приготування
Найпопулярнішою українською стравою, звісно, є борщ.

Сьогодні його готують не лише в Україні, а й в різних куточках світу, а кількість найрізноманітніших рецептів вражає.

Українці можуть приготувати як «легкий» варіант борщу з молодими літніми овочами, так і наваристий борщ із м’ясом чи реберцями. Незалежно від рецепту, будь-який борщ буде ситним, смачним та ароматним. Ця страва – справжній кулінарний феномен, адже рецепти відрізняються також і в різних регіонах України. Усе залежить від смакових вподобань, особливостей клімату, доступності продуктів тощо.

У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати борщ з галушками та розкриємо секретні інгредієнти, які зроблять його ще смачнішим, тож читайте далі.

Інгредієнти, які вам знадобляться для борщу:

  • 1 буряки;
  • 1 морква;
  • 4 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубці часнику;
  • 400 г свинних реберець;
  • сіль, перець, інші спеції до смаку;
  • соняшникова олія;
  • заправка для борщу з болгарським перцем від «Торчин»;
  • 1 капуста.

Для галушок:

  • 100 мл молока;
  • 150 г борошна;
  • сіль;
  • 1 яйце.

Спосіб приготування

  1. Ретельно промийте реберця, наріжте їх на шматочки, помістіть у каструлю з холодною водою та варіть на помірному вогні орієнтовно 1 годину. Під час варіння додайте сіль та лавровий лист.
  2. Підготуйте овочі для борщу. Наріжте буряк соломкою, нашинкуйте капусту, картоплю наріжте кубиками.
  3. Зробіть зажарку. Розігрійте олію на сковороді. Дрібно наріжте моркву, буряк, цибулю та часник. Смажте на олії 5-7 хвилин. Після цього додайте заправку до борщу з болгарським перцем від «Торчин».
  4. Приготуйте галушки. Для цього збийте яйце з молоком та сіллю, поступово додаючи борошно. Замісіть тісто. Сформуйте невеликі кульки.
  5. Коли реберця будуть майже готові, додайте картоплю і варіть 20 хвилин. Після цього додайте капусту, а через 5 хвилин – зажарку та галушки. Варіть борщ ще 5 хвилин до того часу, поки галушки не спливуть.
  6. Додайте свіжу зелень та дайте борщу настоятися під кришкою 30 хвилин! Подавайте зі сметаною та хрустким житнім хлібом. Прикрасити страву також можете шматочком сала.

Варто зауважити, що борщ – страва, яка не боїться експериментів, тож усі інгредієнти ви можете додавати за бажанням та відповідно до своїх смакових уподобань. Важливо подавати борщ гарячим, це дозволяє усім ароматам страви з’єднатися і посилити смак. Традиційно для подачі борщу використовують керамічний чи глиняний посуд.