Читайте нас в соціальних мережах

Основні інгредієнти у якісному кормі для собак: що потрібно знати?

П'ятниця, 28 червня 2024 09:17
Основні інгредієнти у якісному кормі для собак: що потрібно знати?
Найважливіше для наших собак - це харчування, адже правильний раціон може суттєво вплинути на їх здоров'я та тривалість життя.

Підбір високоякісного корму, який містить оптимальне поєднання натуральних інгредієнтів, є важливою вимогою, про яку повинен подбати турботливий власник. Розуміння основних інгредієнтів (від білків та жирів до вітамінів, мінералів та клітковини) в якісному кормі дозволить впевнитись, що ваш собака отримує всі необхідні поживні речовини для здоров'я і щасливого життя. 

Що враховувати перед купівлею корму?

У собак, як і людей, є свій вік та різні періоди життя. Організм, який росте, потребуватиме інших компонентів, ніж дорослий собака. Тому власникам потрібно час від часу переглядати раціон свого улюбленця і спостерігати за його реакцією на підібране харчування. 

Під час літньої спеки експерти рекомендують зменшити вживання їжі вашою твариною на 10%. Високі температури можуть знизити апетит у тварин так само як і у людей. З приходом холодних пір року, слід збільшити кількість прийомів їжі, але не перегодовувати улюбленця. Щоб цього не сталось, зверніть увагу на норми годування, які вказуються виробником на етикетці. 

Якщо ваш собака їсть сухий корм, він завжди повинен мати доступ до свіжої питної води. Це допомагає організму тварини краще перетравлювати їжу, підтримувати здоров'я та ефективно виводити шлаки та надлишкові речовини.

Які інгредієнти пропонуються в різних лінійках корму?

Найважливіше у харчуванні собаки - це не просто тип корму, а його склад. Обов'язково перевіряйте упаковку корму та уважно читайте компоненти, які вказав виробник. Перша складова на упаковці вказує на те, який продукт має найбільшу кількість в раціоні, і в ідеалі це повинне бути м'ясо або м’ясні інгредієнти - курка, індичка, яловичина. У випадку алергії у собаки, краще обирати корм з м'ясом ягняти або лосося. Можна зробити вибір й на користь гіпоалергенних кормів, які не включають потенційних алергенів та позитивно впливають на самопочуття тварини.

Не менш важливі вуглеводи та жири, які мають бути присутні в складі корму. Найбільше їх зазвичай містять злакові продукти. Також важливо враховувати, що склад кормів зазвичай збалансований, але при годуванні собаки натуральними продуктами варто пам'ятати, що велика кількість жирів може призвести до ожиріння та проблем з серцево-судинною системою, а великий вміст білка - до хвороб нирок. До того ж натуральне харчування важче відстежується, тому більшість власників обирають готовий корм, як повноцінний раціон. 

Optimeal пропонує лінійки з різними смаками, що дозволяє задовольнити смакові вподобання та потреби різних собак. Серед асортименту можна знайти раціони з індичкою, качкою, лососем, яловичиною, кроликом тощо. Різноманіття приємно вражає, а для покупки пропонується як сухий, так і вологий корм. 

Особливості покупки якісного готового раціону для собаки

Замовити високоякісний корм можна в кілька натискань, що дуже зручно. Optimeal пропонує не лише раціон без барвників та консервантів, а й вигідні умови покупки без зайвих націнок та складнощів. Корм для собак Оптіміл https://optimeal.ua/category/sobaki/goduvannia містить комплекс вітамінів та мінералів, що відіграють важливу роль у забезпеченні здоров’я та життєвої енергії вашого улюбленця. Завдяки збалансованому та ретельно підібраному складу, собака насичується та втамовує голод невеликою порцією, що зменшує ризик надмірного набору ваги та сприяє збереженню оптимальної кондиції та активності.

Крім того, наш склад включає природні антиоксиданти, які оберігають їжу від псування та роблять корм більш корисним для собаки. А от ненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6 сприяють зміцненню імунної системи, забезпечують здоров’я шкіри та шерсті, а також піклуються про стан суглобів та хрящової тканини, забезпечуючи вашого улюбленця високою якістю життя відповідно до його потреб.

 



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ