Читайте нас в соціальних мережах

Пророщені зерна: чому їх варто додати до свого раціону

Четвер, 23 травня 2024 12:55
Пророщені зерна: чому їх варто додати до свого раціону
У сучасному світі стало модним піклуватися про своє здоров’я та самопочуття.

Важливу роль в цьому відіграє збалансоване та корисне харчування. Якщо ви дбаєте про свій організм, то обов’язковим елементом вашого раціону мають бути пророщені зерна.

У цьому матеріалі ми розповімо, що таке, де пророщені зерна купити та які корисні властивості вони мають, тож читайте далі.

Що таке пророщені зерні?

Пророщені зерна – це зерна, в яких з’явилися паростки після того, як їх замочили у воді. При цьому вони ще не встигли сформуватися як повноцінна рослина.  

Численні дослідження свідчать, що пророщені зерна мають значно більшу кількість мінералів, вітамінів, корисних речовин у порівнянні зі звичайними зернами.

Де використовують пророщені зерна?

Пророщені зерна можна вживати як самостійну закуску. Втім, краще таки додавати їх до ваших корисних страв – салатів, супів, випічки, смузі, каш тощо.

Найчастіше пророщені зерна вживають люди, які займаються спортом, дотримуються особливого режиму харчування, однак вони будуть корисними абсолютно всім, хто дбає про своє здоров’я.

Корисні властивості пророщених зерен

Кількість вітамінів та мінералів залежить від конкретного виду зерна.

Жито. Покращує травлення, регулює рівень цукру у крові, зміцнює імунну систему та кістки, має протизапальні властивості, підтримує відчуття ситості на триваліший час.

Пшениця. Підвищує рівень енергії, покращує стан шкіри та волосся, знижує рівень холестерину, допомагає організму ефективніше перетворювати їжу в енергію.

Полба. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, зменшує ризик серцево-судинних захворювань, уповільнює процес старіння, допомагає організму боротися з інфекціями та захворюваннями, покращує стан шкіри та волосся.

Овес. Підтримує здорову мікрофлору кишківника, запобігає запорам, стабілізує рівень цукру в крові, зменшує запальні процеси в організмі, підтримує загальний стан здоров'я та енергетичний рівень.

Спельта. Допомагає знизити стрес і покращити якість сну, покращує настрій та загальне самопочуття, дбає про шкіру та волосся.

Як обрати пророщені зерна

Аби пророщені зерна максимально були корисними, обирайте їх правильно.

Насамперед упевніться в свіжості зерна. Простежте, аби воно не мало цвілі, бруду та пошкоджень. Обирайте зерна органічного походження, які вирощені без пестицидів. Використовуйте для пророщення чисту і фільтровану воду.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ