Читайте нас в соціальних мережах

Став відомий китайський концепт місячної бази

Четвер, 09 травня 2024 14:28
Став відомий китайський концепт місячної бази
Китай представив відеоконцепцію майбутньої місячної бази, яку планують будувати спільно з Росією в кінці 2020-х років.

CNSA оприлюднили концепцію проєкту, реалізація якого триватиме протягом наступних десятиліть. Він отримав назву Міжнародна Місячна дослідницька станція (ILRS). Китай зараз активно залучає до цієї ініціативи різноманітних міжнародних партнерів. До цього проєкту уже приєднались 8 країн.

Деталі щодо концепту

У відеоролику були показані посадковий модуль та місяцехід, а також оголошено про заплановані місії, включаючи доставлення проб з поверхні Місяця. Ці місії планується розпочати в червні цього року і у 2027 році відповідно. Однак. гравці можуть доторкнутися до космосу просто сьогодні, за допомогою тематичних слотів від Єльслотс казино. У місії "Чан’є-8" передбачається побудова базової моделі ILRS (приблизно до 2028 року). Також на сьогодні відомі наступні деталі:

  • на Місяці буде створено інфраструктуру для виробництва електроенергії та забезпечення стійкого зв'язку з Землею;
  • до 2035 року навколо південного полюса Місяця планується створення комплексних наукових об'єктів;
  • планують завершити великий будівельний проєкт до 2045 року;
  • кількість споруд навколо цього часу наблизиться до мегаполіса.

Крім того, слід зазначити, що проєкт задумано як комплексну наукову експериментальну базу для вивчення та використання ресурсів Місяця.

Додаткові відомості від китайських партнерів

Форпост буде мати здатність до тривалої автономної роботи як на поверхні супутника, так і на його орбіті. Також китайська агенція сподівається, що цей проєкт допоможе в вивченні глибокого космосу та стане відправною точкою для майбутніх польотів на Марс. Цікавим елементом відео є відомий космічний корабель NASA, який, здається, вилітає зі стартового майданчика на задньому плані.

rek5 09 05 24



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ