Читайте нас в соціальних мережах

Як Захистити Компанію від Кіберзлочинців?

Понеділок, 22 квітня 2024 14:52
Як Захистити Компанію від Кіберзлочинців?
Інтернет значно полегшив прорив для малого бізнесу та стартапів.

Це стало можливим завдяки багатьом веб-інструментам, які вони можуть використовувати для залучення та обслуговування своїх клієнтів. Однак, оскільки все більше підприємств переходять в онлайн, хакери та інші кіберзлочинці мають більше цілей, ніж будь-коли раніше. 

Використовуйте VPN 

Використання VPN дозволить приховати вашу діяльність в Інтернеті від потенційних хакерів та інших третіх осіб, які прагнуть викрасти персональні дані вашої команди. Переконайтеся, що на всіх комп'ютерах вашої команди встановлена і добре налаштована надійна VPN. Для початку завантажте VeePN і встановіть його на всі комп'ютери вашої компанії. 

VPN забезпечує безпечне з'єднання між вами та Інтернетом. Коли ви підключаєтеся до Інтернету через VPN, весь ваш інтернет-трафік надсилається через зашифрований віртуальний тунель. Якщо ви використовуєте VPN, ви більш анонімні в Інтернеті, тому що ваша IP-адреса більше нікому не відома. Крім того, ви в більшій безпеці в Інтернеті, тому що VPN захищає від кіберзлочинців. Знаєте, що ще? З VPN ви також вільні в Інтернеті, тому що вона дозволяє отримати доступ до заблокованих онлайн-сервісів.

Увімкніть двофакторну автентифікацію

Якщо ваша компанія використовує веб-програми та веб-сайти, які підтримують двофакторну автентифікацію, завжди вмикайте її для всіх облікових записів вашої команди. Завжди краще обирати платформи, які підтримують двофакторну автентифікацію. Хороша новина полягає в тому, що більшість бізнес-додатків сьогодні підтримують двофакторну автентифікацію.  

Існує декілька методів двофакторної автентифікації. Найпоширенішим є метод, коли код автентифікації отримується за допомогою SMS-повідомлення. При створенні облікового запису ви вказуєте свій номер телефону. Після цього, щоразу, коли у системи виникають підозри щодо вашої особи, вона надсилає код, щоб переконатися, що ви - це дійсно ви. Альтернативою SMS є спеціальні додатки для аутентифікації. Найвідоміші та найуніверсальніші - Google Authenticator та Authy. Вони використовують одноразові паролі та складний алгоритм для генерації пароля, навіть якщо телефон не підключений до мережі. Також деякі платформи можуть надсилати пуш-повідомлення на телефон під час реєстрації. Той факт, що ви зареєстрували свій iPhone або Android в їхніх системах, дає їм таку можливість. Використовуйте будь-який з цих 2 способів, щоб захистити свої дані.

Двофакторна автентифікація додає додатковий рівень безпеки до всіх акаунтів вашої команди, ускладнюючи хакерам та іншим кіберзлочинцям завдання скомпрометувати їх, навіть якщо вони отримають доступ до їхніх облікових даних.

Використовуйте менеджери паролів

CByb-9cq3-DA34-UGSxo24GRNEc0FH6dAovtY0Lt_Z1GSD_TzHKh9NzmbTEsbWawYjdBaUZLopj2f8FxH-KdoOPIx3wzBXmwdhXDfx7YfNuEDj2SHTNK7o89ZfoM1NvLUVJ7sWHSZTH26usH9QNvrLk

Дослідження показують, що 80% хакерських атак відбуваються через проблеми з паролями. Більшість людей створюють слабкі паролі, тому що не хочуть використовувати паролі, які вони не можуть згадати. Сьогодні краще використовувати 14 або більше символів для створення надійного пароля в Інтернеті. По-друге, пароль повинен бути комбінацією великих і малих літер, цифр і символів, яка не може містити слова, що входять до імені людини, символу, продукту або організації. Звучить складно, чи не так? Нікому не легко запам'ятати такі паролі для всіх своїх онлайн-акаунтів. Але не хвилюйтеся, у нас є рішення для вас. За допомогою менеджера паролів ви можете автоматично генерувати складніші паролі для всіх створених вами онлайн-акаунтів.  

Все, що вам потрібно буде запам'ятати - це пароль для доступу до програми-менеджера паролів. Менеджери паролів також повідомлять вас, якщо будь-які ваші дані для входу стануть доступними в результаті відомих витоків даних. Тому переконайтеся, що всі члени вашої команди мають встановлений менеджер паролів на своїх комп'ютерах. 

Не відкривайте посилання та вкладені файли з невідомих листів

Опитування, проведене компанією Verizon у 2019 році, показало, що 9 з 10 атак шкідливого програмного забезпечення відбуваються через електронну пошту. Один з найефективніших способів уникнути атак, пов'язаних з електронною поштою, - не відкривати посилання та файли з невідомих електронних адрес. Відкриваючи посилання та файли, які містять шкідливе програмне забезпечення, ви піддаєте свій комп'ютер ризику бути скомпрометованим хакерами або будь-якими іншими зловмисниками. 

Але як дізнатися, що це шкідливий лист? Перш за все, будьте уважні і переконайтеся, що адреса відправника вам відома. Перевірте контакти вашого колеги або організації та порівняйте їх з адресою відправника. Найчастіше кіберзлочинці використовують метод "typosquatting", коли адреса організації відрізняється хоча б однією літерою, наприклад, замість "Netflix" зловмисники пишуть "Netfix". 

Якщо вам вкрай необхідно відкрити файли/файли в електронному листі, завжди скануйте їх перевіреним антивірусом перед тим, як використовувати. Також переконайтеся, що антивірусне програмне забезпечення, яке ви використовуєте для перевірки цих посилань, регулярно оновлюється. 

Створюйте резервні копії даних

Переконайтеся, що всі важливі дані вашої компанії створюються в режимі реального часу. Ви можете робити як локальні, так і хмарні резервні копії. Ці резервні копії можуть стати порятунком для вашої компанії, якщо ваші дані коли-небудь будуть скомпрометовані або пошкоджені хакерами або шкідливим програмним забезпеченням. Якщо ви використовуєте WordPress, є кілька плагінів, які можна використовувати для резервного копіювання вашого веб-сайту.  

Найкращі плагіни для резервного копіювання веб-сайтів на WordPress включають BackupBuddy, BlogVault, Jetpack та UpdraftPlus. Більшість з цих плагінів дають вам можливість зберігати файли резервних копій вашого веб-сайту в автономному режимі або в сторонніх хмарних сховищах, включаючи Google Drive, Dropbox і OneDrive. 

Висновок

Це деякі з найефективніших способів захисту вашої компанії від загроз кібербезпеки. Важливо регулярно інформувати свою команду про вищезазначені методи кібербезпеки та переконатися, що вони застосовуються. Вам потрібно буде залучити зовнішніх консультантів з кібербезпеки для проведення аудиту вашої інфраструктури. Вони також можуть надати рекомендації щодо того, як зробити вашу інфраструктуру більш безпечною.