Читайте нас в соціальних мережах

Правила безпечної зарядки сучасного смартфона

Середа, 17 квітня 2024 16:55
Правила безпечної зарядки сучасного смартфона
За статистикою однією з найвагоміших причин заміни смартфона є зниження початкових характеристик його акумулятора, через що незамінний девайс з часом не може протягнути навіть до вечора.

Дотримуючись простих порад, можна відчутно збільшити термін експлуатації батареї, що особливо актуально для старих моделей.

Не рекомендується

Як відомо, фахівці рекомендують не використовувати смартфон під час зарядки. Так користувач штучно створює додаткове навантаження на акумулятор, провокуючи його нагрівання. Найпомітніше це під час використання енергозатратних програм та додатків - перегляд відео в інтернеті, робота камери або прослуховування музики. Наприклад, якщо користувач обирає гральні автомати грати безплатно, то найчастіше це відбувається в режимі онлайн, тобто додатково здійснюється ще й вихід в інтернет. Це ж стосується і більшості сучасних мобільних ігор.

За поточним станом акумулятора необхідно слідкувати протягом дня та не рекомендується допускати його повного розрядження. На щастя, сучасні моделі вчасно сигналізують про низький рівень зарядку, проте і він в такому випадку може бути критичним. Згідно з порадами спеціалістів, смартфон необхідно заряджати вже тоді, коли батарея містить близько 40% заряду. Це дозволить збільшити строк експлуатації батареї, а також уникнути зайвих навантажень.

rek3 17 04 24

Розвінчуємо міфи

Існує досить багато застережень щодо заряджання смартфонів, які з часом втратили актуальність. Мобільні технології постійно розвиваються, а сучасні моделі та навіть зарядні пристрої мають безліч датчиків та так звану “розумну” зарядку, що здатна дозувати напругу та активувати необхідні фази.

Наприклад, із приходом сучасних Li-ion акумуляторів зникла необхідність “приводити батарею у робочий стан”, тобто при першому використанні декілька разів повністю розряджати та заряджати акумулятор. Так само неактуальною стало і застереження щодо залишення смартфону на зарядці на ніч - сучасні моделі припиняють процес зарядки, щойно акумулятор досягнув необхідної позначки, тож він не буде перегріватися.

Досить розповсюдженою є порада щодо використання “рідних” або фірмових зарядних пристроїв, що сьогодні є не більше ніж маркетинговою хитрістю. На жаль, саме зарядний пристрій є одним з перших аксесуарів, що з часом потребує заміни, проте сьогодні ринок пропонує безліч альтернатив, а водночас необхідно враховувати декілька важливих деталей:

  • Напругу і силу струму зарядного пристрою;
  • Сумісність з конкретною моделлю;
  • Бажано відмовитися від дешевих китайських “універсальних” зарядних пристроїв.

Про все інше подбає власне девайс, адже навіть оновлення програмного забезпечення інколи вносить необхідні корективи у процес його зарядки. 



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ