Читайте нас в соціальних мережах

3 кращі, легкі та весняні салати

Середа, 03 квітня 2024 11:51
3 кращі, легкі та весняні салати
У період холодів та морозів організму потрібен запас поживних речовин на випадок голоду, це природній еволюційний механізм.

Саме тому ми залюбки додаємо у страви більше масла, овочів чи м'яса. До того ж енергія потрібна і на зігрівання тіла.

З приходом весни, коли погода покращиться, хочеться чогось легкого. Ідеальний варіант — легкі, корисні та незвичайні салати, що можна приготувати вдома з доступних продуктів. Для заправки чи соусу знадобляться лише спеції, олія, соєвий соус та гірчиця.

Салат з буряком та апельсином

Один з найпростіших та найпоживніших рецептів, що можна з'їсти на обід чи вечерю. Для приготування потрібно:

  • 1-2 невеликі буряки;
  • 1 стиглий апельсин;
  • 250 г сиру фета;
  • 80 г очищених волоських горіхів;
  • 100 г руколи;
  • оливкова олія, діжонська гірчиця та сушений часник.

Зваріть буряки та наріжте їх великими кубиками. Апельсин розділіть на часточки, очистьте їх від шкірочки та розподіліть на шматочки. Поріжте сир, подрібніть трохи горіхів. Покладіть всі інгредієнти до глибокої миски та перемішайте.

Для приготування заправки змішайте 2 ст. л олії, 1 ч. л гірчиці та дрібку сухого часнику. Залийте нею овочі та знову перемішайте. До салату можна подати омлет, курячу грудку та сірий хліб, підсушений на пательні.

Салат з грейпфрутом та гранатом на основі кускусу

Такий салат вже ситніший за попередній, адже в основі містить повноцінне джерело повільних вуглеводів — кускус. Залишиться доповнити страву запеченою червоною рибою чи відбивними з індички.

Для приготування знадобиться:

  • 100 г кускусу (+100 мл окропу для приготування);
  • 1 біла цибулина;
  • 1 стиглий грейпфрут;
  • 1 стиглий гранат;
  • свіжа петрушка;
  • оливкова олія та сіль.

Залийте кускус гарячою водою та почекайте, поки він приготується. Почистьте грейпфрут, зніміть шкірку та розділіть м'якуш на окремі шматочки (так вони не гірчитимуть). Почистьте гранат, дрібно наріжте цибулину. Помийте петрушку й також подрібніть. Змішайте овочі та зелень у глибокій мисці та заправте олією з сіллю.

Теплий салат з запечених овочів та курки

Для тих, хто не може обійтися без гарячих страв хоча б раз на день. Нам знадобиться:

  • 200 г баклажанів, стільки ж солодкого перцю та кабачків;
  • 250 г вареного курячого м'яса, бажано білого;
  • 50 мл оливкової олії, 25 мл соняшникової, сіль, 10 г гірчиці у зернах.

Увімкніть духовку на 180 градусів. Овочі підготуйте до приготування: помийте, очистьте перець від насіння та наріжте все на шматочки чи невеликі кубики. Покладіть їх на застелене пергаментом деко, посоліть та додайте 25 мл соняшникової олії. Випікайте до 15 хвилин.

М'ясо теж наріжте на шматочки. Приготуйте соус з оливкової олії, гірчиці та соєвого соусу.

Дайте готовим овочам трохи вистигнути, перемішайте з м'ясом та заправте соусом. Страва готова!