Читайте нас в соціальних мережах

10 речей, які мають бути у кожного автомобіліста

Понеділок, 22 січня 2024 22:25
10 речей, які мають бути у кожного автомобіліста
Бути водієм — це покликання. Однак мало придбати автомобіль: важливо також грамотно його укомплектувати.

Щоб поїздки приносили задоволення, були комфортними та безпечними, важливо мати в машині декілька речей. 

Що потрібно для безпечних поїздок

Список необхідних речей:

  1. 1. Буксирувальний трос. На дорозі може статися будь-що: пробите колесо, аварія або просто закінчиться бензин. Дістатись місця призначення допоможуть небайдужі люди, але для цього знадобиться буксирувальний трос.
  2. 2. Вогнегасник. Про нього написано навіть у ПДР, але багато водіїв нехтують законом, і дарма. Вогнегасник може знадобитися навіть найакуратнішому автомобілісту: ніколи не знаєш, де застане ДТП.
  3. 3. Автокомпресор. Спущена шина — проблема, знайома кожному водієві. Не обов'язково щоразу їздити на шиномонтаж: можна регулювати тиск у колесах самостійно за допомогою компресора для машини.
  4. 4. Чохли на сидінні. Кожний салон поступово втрачає вигляд через неакуратних пасажирів та домашніх вихованців. Зберегти його у первозданному вигляді допоможуть чохли: найпростіші з автотканини або дорожче зі шкіри з алькантарою.
  5. 5. Набір ключів. Навіть якщо ви нічого не тямите в ремонті авто і не можете, наприклад, самостійно замінити болти на шинах, ключі все одно знадобляться. Можливо, вам прийде на допомогу хтось інший або доведеться швиденько навчитися з уроків на YouTube (в екстреній ситуації).
  6. 6. Набір косметики для догляду. Склад набору залежить від вимогливості автовласника. Наприклад, можна купити автомобільну фарбу для боротьби з дрібними подряпинами або цілий арсенал, включно з поліроллю та антикорозійним просоченням.
  7. 7. Автомобільний сканер. Він підключається до бортового комп'ютера і зчитує інформацію про пробіг, помилки, витрату палива. Інформація відображається на екрані смартфона або планшета. З автосканером легко дізнатися, чому горить «чек» або чи не скручений кілометраж, якщо вибираєте вживану машину.
  8. 8. Килимки EVA. Зручні гумові килимки з ворсистою поверхнею, яка легко чиститься, — те, що потрібно, щоб зберегти салон у чистоті без особливих зусиль. У продажу можна знайти як класичні варіанти, так і оригінальні моделі з логотипом машини та кольоровою окантовкою.
  9. 9. Відеореєстратор. Дорожньо-транспортні пригоди — це зазвичай не тільки неприємні, але й спірні ситуації. Розібратися, хто має рацію, а хто винен, допоможе зйомка на відеореєстратор. Пристрій також дозволить водію-початківцю проаналізувати свої помилки або записати дорогу, яка складно запам'ятовується.
  10. 10. Автомобільний пилосос. Мініатюрний девайс приховує всередині потужний мотор, який успішно збирає із сидінь та підлог крихти, шерсть тварин, пісок, волосся, а іноді й пролиту рідину. Автопилосос працює від вбудованого акумулятора, тому немає потреби шукати розетку, а компактний пилозбірник легко очищується одним рухом.

 Бажаємо легкого шляху!