Читайте нас в соціальних мережах

Інфляція не пройде — способи захисту грошей

Четвер, 23 листопада 2023 11:21
Інфляція не пройде — способи захисту грошей
Інфляція — знецінення коштів, у якому вартість послуг, товарів зростають незрівнянно з доходами людини.

Вчорашні накопичення, які здавалися значними, тануть на очах, дозволяючи придбати набагато менше. Інфляція — небезпечна для фінансів ситуація, важливо знати, як уберегти кошти від знецінення. 

Банківські вклади

Депозит — класичний спосіб збереження грошей. Вклади можуть бути будь-якого розміру, початковий можна заробити, якщо грати в Елслотс казино на автоматах з високою віддачею. Є внесок:

Терміновий — гроші розміщують у банку на встановлений термін. Вкладник отримує відсотки щомісяця чи загальну суму при знятті коштів. При достроковому закритті процентна ставка не сплачується.

Безстроковий. Накопичення доступні у будь-який період. Вкладник отримує відсотки, але вони менші, ніж при терміновому вкладі.

Вклади великі суми застраховані державою. Вони будуть повернуті клієнту навіть під час розорення банку. Великі суми експерти радять поділити на кілька депозитів. Середній відсоток із виплат 4-7%. Заробіток мінімальний, перевага — покриття рівня інфляції.

Мультивалютний внесок

Депозит із кількох валют — мультивалютний. Використовують:

  • - гривню;
  • - долар;
  • - євро.

Вклад є актуальним для покупок за кордоном. Рівень інфляції змусить заплатити за річ більше в національній валюті, міжнародні грошові одиниці показують стабільний курс. Усередині вкладу можна конвертувати кошти. Це додатковий заробіток на поточних курсах.

Нарахування процентної ставки розраховується на кожну валюту. Мінус вкладу — низький відсоток виплат. Умови у банках варіюються, порівняйте пропозиції. Основна ставка — 5%. Основна перевага — збереження заощаджень.

Купівля золота

Живий дорогоцінний метал — надійний банківський внесок. Інвестиційний інструмент залишається недооціненим. Золото дозволяє зберегти вкладення на довгострокову перспективу. Перевага купівлі дорогоцінного металу — стабільність, захищеність вкладу. Його вартість не показує різких "стрибків", залишаючись стабільною.

Купуючи золото, врахуйте низьку ліквідність активу. Монету, злиток не вдасться швидко продати за ринковою вартістю. Обійти обмеження допоможе відкриття знеособленого металевого рахунку. На вкладі у банку у користувача куплене золото. При необхідності банк здійснить обмінну операцію у найкоротші терміни. За порадами експертів у дорогоцінному металі розумно зберігати 10% від суми заощаджень.

rek3 23 11 23 

Цінні папери

Вкладення у цінні папери залишається популярним. Купуючи ресурс, враховуйте, що висока прибутковість пов'язана з високими ризиками. За відсутності досвіду в інвестуванні зверніться за допомогою до консультанта. Вкладайте кошти невеликими частинами у перевірені компанії. При отриманні невеликого прибутку залишиться гарантія збереження капіталу.

Криза в країні, світі, економіці призводить до знецінення грошей. Шукайте шляхи захисту засобів. Вкладайте накопичення розумно. Прорахуйте ризики, дохідність, зберігаючи накопичення.