Читайте нас в соціальних мережах

Безалкогольне пиво: як отримують натуральний смак

Понеділок, 23 жовтня 2023 15:15
Безалкогольне пиво: як отримують натуральний смак
Безалкогольне пиво поступово займає все більший сегмент ринку, разом з принципами здорового харчування. люди бажають насолоджуватись звичним смаком, не шкодячи здоров’ю та не відчуваючи сп'яніння. Для цього придумали особливі методи виготовлення, які повністю відповідають вимогам поціновувачів пінного напою.

Як роблять безалкогольне пиво

Для виготовлення цього сорту використовують ті ж натуральні інгредієнти та технології, проте з деякими особливостями. Тому зберігаються правильні смак та аромат, безалкогольне пиво навіть містить той же набір корисних речовин. Повністю процес виглядає наступним чином:

  1. 1. Вибирають правильні складові високої якості, часто компанії самі виготовляють солод з закупленого зерна методом пророщування. Пізніше ростки видаляють, потрібні лише зерна.
  2. 2. Воду набирають зі скважин чи природних джерел, потім фільтрують від домішків і коректують склад. При потребі змягчають, адже в кожній партії повинна бути однакова основа.
  3. 3. В чан заливають воду і солод, де мішають їх протягом 2 годин, поступово нагріваючи. Так речовини перетворюються в декстрини та цукор, та виділяються у рідину.
  4. 4. Суміш на виході називають затором, з неї виготовляють сусло. Для цього його пропускають крізь фільтр, залишаючи лише рідину з вмістом потрібних речовин, густиною приблизно 6-6,5%.
  5. 5. Сусло кипятять деякий час і в процесі додають хміль. Оскільки даний етап не доводять до кінця і рідина отримує менше шансів насититись смаком та ароматом, хмелю додають більше, ніж у звичайне пиво.
  6. 6. Далі починають процес бродіння, під час якого в суслі повинен виділитись алкоголь. Цей етап значно скорочують або різко обривають, щоб встигли виробитись корисні речовини, але не почав створюватись спирт.
  7. 7. Для зупинки використовують різке охолодження до 0-6 градусів, а потім швидко відфільтровують дріжджовий осад. Деякі компанії використовують спеціальні дріжджі, які самі зупиняються в потрібний момент.

Далі напій ще раз фільтрують, щоб прибрати останні домішки, та розливають по зарання підготованій тарі. Переважно це металеві банки або скляні пляшки, хоча тару на 1-2 літри роблять і пластиковою. Вибрати зручну форму та цікавий смак можна в маркеті важливих штук.

Дещо цікаве про безалкогольне пиво

Воно так само, як і звичайне пиво, ділиться на сорти в залежності від сировини. Може бути темним і світлим, янтарним та білим, з оригінальними домішками та смаками. Великий вибір, в тому числі крафтових сортів, допоможе підібрати улюблений. Жінкам часто подобаються шоколадні та фруктові ноти. При виборі звертають увагу на класичні параметри:

  • - густу стійку піну;
  • - характерний пивний аромат;
  • - прозорість та відсутність домішків;
  • - опис напою на етикетці.

Але найкращим захистом від підробок та неякісних товарів стане покупка у надійному інтернет-магазині. Вони замовляють продукцію напряму у виробника, тому немає шансів натрапити на фальсифікат. залишиться лише провести дегустацію та вибрати напій до смаку. Вони можуть гармоніювати з десертами, холодними та гарячими закусками, шашликом та сирами.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ