Як роблять безалкогольне пиво
Для виготовлення цього сорту використовують ті ж натуральні інгредієнти та технології, проте з деякими особливостями. Тому зберігаються правильні смак та аромат, безалкогольне пиво навіть містить той же набір корисних речовин. Повністю процес виглядає наступним чином:
- 1. Вибирають правильні складові високої якості, часто компанії самі виготовляють солод з закупленого зерна методом пророщування. Пізніше ростки видаляють, потрібні лише зерна.
- 2. Воду набирають зі скважин чи природних джерел, потім фільтрують від домішків і коректують склад. При потребі змягчають, адже в кожній партії повинна бути однакова основа.
- 3. В чан заливають воду і солод, де мішають їх протягом 2 годин, поступово нагріваючи. Так речовини перетворюються в декстрини та цукор, та виділяються у рідину.
- 4. Суміш на виході називають затором, з неї виготовляють сусло. Для цього його пропускають крізь фільтр, залишаючи лише рідину з вмістом потрібних речовин, густиною приблизно 6-6,5%.
- 5. Сусло кипятять деякий час і в процесі додають хміль. Оскільки даний етап не доводять до кінця і рідина отримує менше шансів насититись смаком та ароматом, хмелю додають більше, ніж у звичайне пиво.
- 6. Далі починають процес бродіння, під час якого в суслі повинен виділитись алкоголь. Цей етап значно скорочують або різко обривають, щоб встигли виробитись корисні речовини, але не почав створюватись спирт.
- 7. Для зупинки використовують різке охолодження до 0-6 градусів, а потім швидко відфільтровують дріжджовий осад. Деякі компанії використовують спеціальні дріжджі, які самі зупиняються в потрібний момент.
Далі напій ще раз фільтрують, щоб прибрати останні домішки, та розливають по зарання підготованій тарі. Переважно це металеві банки або скляні пляшки, хоча тару на 1-2 літри роблять і пластиковою. Вибрати зручну форму та цікавий смак можна в маркеті важливих штук.
Дещо цікаве про безалкогольне пиво
Воно так само, як і звичайне пиво, ділиться на сорти в залежності від сировини. Може бути темним і світлим, янтарним та білим, з оригінальними домішками та смаками. Великий вибір, в тому числі крафтових сортів, допоможе підібрати улюблений. Жінкам часто подобаються шоколадні та фруктові ноти. При виборі звертають увагу на класичні параметри:
- - густу стійку піну;
- - характерний пивний аромат;
- - прозорість та відсутність домішків;
- - опис напою на етикетці.
Але найкращим захистом від підробок та неякісних товарів стане покупка у надійному інтернет-магазині. Вони замовляють продукцію напряму у виробника, тому немає шансів натрапити на фальсифікат. залишиться лише провести дегустацію та вибрати напій до смаку. Вони можуть гармоніювати з десертами, холодними та гарячими закусками, шашликом та сирами.


