Читайте нас в соціальних мережах

Новими Apple Watch можна буде керувати жестами

Вівторок, 19 вересня 2023 15:00
Новими Apple Watch можна буде керувати жестами
12 вересня відбулася щорічна презентація від Apple, на якій були представлені нові IPhone 15, оновлене програмне забезпечення, але чи не найцікавішими стали нові Apple Watch двох моделей.

Вони додали кілька оригінальних функцій, з якими новинка планує захопити ринок смарт-годинників принаймні на найближчий рік.

Головна фішка - Double Tap

Згідно зі статистикою, Apple Watch вважаються найпопулярнішим годинником у світі, а в 2017 році за кількістю продажів вони зуміли обігнати навіть швейцарський годинник. При цьому лідирує Apple з великим відривом, а їхній найближчий переслідувач Samsung навіть близько не може наблизитися за показниками. Таке становище на ринку зобов'язує Apple дивувати, тому 9 серія представляє кілька додаткових функцій, подібно до умовного казино, яке дарує 77 фриспінів при першому знайомстві. Вони порадують як старих користувачів, так і тих, хто має намір придбати пристрій вперше.

Нові моделі Apple Watch 9 серії позиціонуються, як смарт-годинник майбутнього - розробники подбали не тільки про солідне оновлення вже наявних функцій і додавання нових, а й підвищення зручності користування девайсом. Крім цього, в компанії підкреслюють, що зуміли досягти важливої екологічної віхи в рамках глобального плану Apple 2030 - з'явилася можливість придбати вуглецево-нейтральні Apple Watch.

Крім відчутного підвищення продуктивності, найбільш вражаючим виявилася презентація нової концептуальної функції Double Tap. Відтепер, що віддавати команди своїм Apple Watch до них не потрібно навіть торкатися - можна прийняти дзвінок, запустити та зупинити таймер або гортати віджети просто двічі зімкнувши вказівний та великий пальці. З цією функцією можна, наприклад, дистанційно керувати камерою на Iphone.

rek2 19 09 23

Що ще нового в Apple Watch Series 9?

У новий годинник встановлений найпотужніший чіп для годинника Apple - S9 SiP. Це відчутно оптимізує роботу пристрою, але крім цього відчутних нововведень вистачає:

  • - Годинник став яскравішим;
  • - Покращено роботу Siri;
  • - Оновлена прошивка watchOS 10.
  • - Підвищена точність пошуку Iphone.

При цьому дизайн нових моделей залишився тим самим.

Відзначимо суттєву різницю у ціні. Якщо ціна за Apple Watch Series 9 стартує від 399 $, а в багатьох країнах Європи вже відкрито попереднє замовлення, то за модель Apple Watch Ultra 2 доведеться віддати 799 $. Цей годинник вважається найміцнішим і функціональнішим в лінійці Apple і також отримав всі вищевказані оновлення.

До речі, щоб скористатися оновленою прошивкою watchOS 10 не обов'язково чекати на появу нової лінійки Apple Watch. Вона добре приживається і на більш старих моделях, але зі своїми умовами. Наприклад, необхідно мати пару з Iphone, починаючи з моделі XS.