Читайте нас в соціальних мережах

Як відкласти гроші на мрію: дієві поради та пропозиції

Вівторок, 22 серпня 2023 08:58
Як відкласти гроші на мрію: дієві поради та пропозиції
У кожної людини є власні цілі або мрії, яких вона планує досягти протягом певного часу.

Але, сучасні фінансові реалії не завжди сприяють тому, щоб виділяти певні кошти на накопичення. Ціни на продукти зростають разом з комунальними послугами та іншими важливими речами, а зарплати та пенсії залишаються майже незмінними.

Не дивлячись на це, якщо розробити дієву стратегію, з’явиться можливість отримати хоч невеликий надлишок. А, в кінці, коли збір коштів на обрану мету завершиться, її нарешті можна буде здійснити. Головне, щоб ця мета у людини була. Також, допоможуть й додаткові надходження у вигляді, наприклад гри у VIP Casino, на якому зберігається безліч сертифікованих та цікавих автоматів.

Авжеж, почати рух до омріяного житла або авто можна з ведення записів щодо прибутків та витрат. Подібні звіти дозволяють оцінити найчастіші витрати та їхні суми. Також, згідно обліку можна вирахувати, скільки грошей можна заощадити. Тим часом, вести подібні нотатки можна за допомогою різних онлайн-ресурсів.

Кілька слів про забезпечення фінансової подушки та здорову економію

rek2 22 08 23

Систематичне відстежування плюсів та мінусів у бюджеті допоможе обрати фіксований відсоток або певну суму для заощадження. Ба більше, воно сприяє появі фінансової подушки безпеки, тобто накопичень, що дозволяють прожити мінімум 3-6 місяців за умови втрати роботи. Щоб створити позитивні умови для появи даного надлишку потрібно:

  • - Поставити чітку мету;
  • - Зробити так, щоб витрати не перевищували надходжень;
  • - Встановити пріоритети по важливим закупівлям;
  • - Забути про спонтанні покупки та встановити місячний ліміт;
  • - Частіше користуватися бонусами, кешбеками та знижками;
  • - Не вдаватися до тотальної економії, яка може спричинити лише стрес.

Має значення кінцева мета й те, яку суму людина готова відкладати щомісяця. Наприклад, в залежності від бюджету, можна робити “запаси” з 10 - 50% вільних грошей. До того ж треба побудувати чітку стратегію та дотримуватися її. До прикладу, це може бути модель відкладення грошей одразу після отримання зарплати або “60-30-10”. В останньому випадку, 60% витрачається на важливі речі, 30% - на розваги, відпочинок тощо, а 10% - заощадження.

Дієві поради щодо розподілу особистого бюджету

Щодо покупок у магазинах або на базарах, потрібно заздалегідь скласти перелік необхідного. До того ж краще за все робити покупки на тиждень вперед, на вихідних. Також, слід готувати страви самостійно, щоб заощадити на походах до кафе або піцерії.

Фінансова подушка - це окремий пункт бюджету, тож її формування не треба відкладати на період, коли у людини залишилося 500 грн до зарплати. Тобто, відрахування на “фонд збереження” краще робити відразу після надходження винагороди за працю. При цьому не варто нехтувати фінансовою дисципліною. Тут, головно розуміти, скільки грошей витрачається щоденно. І останнє, що варто пам’ятати - чим більше людина заощаджує, тим більш наближає той час, коли реалізація мрії стане реальною.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ