Читайте нас в соціальних мережах

Як досягти можливості вільного спілкування англійською: корисні поради і ресурси

Середа, 31 травня 2023 22:10
Складно переоцінити важливість розмовної англійської, адже це наочна демонстрація рівня знань і вмінь у використанні мови.

Крім того, це галузь, яку неважко освоїти, якщо дотримуватися професійних рекомендацій. Під час вивчення мови розглядаються тонкощі, завдяки яким можна правильно читати оригінальні тексти, розуміти сенс пісень або дивитися улюблені серіали, не чекаючи озвучення. Але щойно доводиться зіткнутися з необхідністю спілкування англійською, нерідко виникає ступор і невпевненість. Щоб такого не відбувалося, потрібно багато годин розмовної практики.

 english 11

Фото: englishprime.ua/kursy-anglijskogo-cherkassy/

Як навчитися підтримувати діалог англійською мовою?

Відповідь на питання як дуже проста - щодня практикувати розмовну англійську. Ось кілька основних корисних порад:

  • щодня записувати в словник кілька нових слів;

  • займатися з викладачем;

  • спілкуватися з людьми зі свого оточення - ставити запитання, обговорювати цікаві події, влаштовувати дискусії;

  • слухати подкасти та потім переказувати зміст почутого;

  • дивитися екранізації мовою оригіналу і повторювати вголос, копіюючи інтонації.

Другу пораду багато хто вважає найефективнішою, адже приватні уроки гарантують професійний контроль, з урахуванням наявних труднощів і поставлених цілей. Відшукати викладача можна на відповідних платформах. Під час вибору слід звертати увагу на його стаж і досвід.

Платформи для спілкування англійською

На ці платформи слід звернути увагу за потреби повноцінної практики живого спілкування англійською мовою зі співрозмовниками, серед яких і носії.

Couchsurfing

Великий гостьовий онлайн-сервіс, що об'єднує мільйони людей із 200 тисяч міст. Учасники мережі не лише надають нічліг мандрівникам, а й планують спільні подорожі. Це чудова можливість забезпечити собі ефект повного занурення та поспілкуватися поза комп'ютерними моніторами.

English Baby

Це соцмережа та онлайн-курси для практики американського діалекту англійської, а також сленгу. Цей ресурс - справжня знахідка. Тут є практично все, що потрібно: безплатні уроки та можливість вчити мову, а також практикувати її безпосередньо з носіями.

Interpals

Один із давніх розмовних сайтів для спілкування англійською - працює ще з кінця 90-х років. На сьогодні тут зареєстровані мільйони користувачів практично з усіх країн світу. Це зручна соцмережа з можливістю створення переліку друзів, публікації постів і листування в особистих повідомленнях.

Karaoke

Варіант проведення часу не тільки весело, а й з користю. Чудова альтернатива спікінгу - увімкнути відео з субтитрами та підспівувати, намагаючись чітко вимовляти слова. Можна навіть уявляти себе на власному концерті перед цілим залом глядачів - це допоможе швидше подолати мовний бар'єр.

Speaking Clubs

Розмовні клуби - це дуже цікавий варіант, який буквально змушує покинути звичну зону комфорту. У користувача не буде можливості скористатися перекладачем. Ведення діалогу цілком реальне.

Talking to Yourself

Ресурс особливо підійде тим, кому ще страшно заговорювати з іншими англомовними людьми через невпевненість у собі або з інших причин. За допомогою цього сайту можна говорити з собою, і практикувати монологи, як якби було потрібно підготуватися до виступу перед широкою публікою.

Tandem

Найпростіший і найкомфортніший варіант для багатьох. У застосунку можна спілкуватися з носіями на будь-які теми, потрібно тільки вказати рідну мову і мову навчання. Цікаво, що в особистому профілі можна вказати бажаний варіант виправлення помилок під час спілкування - наприклад, кожну помилку або нічого не виправляти. Tandem, по суті, месенджер, де можна листуватися, надсилати аудіоповідомлення або дзвонити по відеозв'язку. Спілкування допускається, зокрема, з іноземцями, які хочуть вчити російську або українську.

Додаткові поради

Ці корисні поради стануть в пригоді й початківцям, і тим, хто бажає покращити навички спілкування, володіючи англійською вже на середньому рівні:

  1. Вголос повторювати фрази, почуті у фільмах, подкастах чи піснях. Це здається простим і незначним, але насправді користь цієї простої практики складно переоцінити.

  2. Знайти співрозмовника через інтернет. Це не тільки ефективний, а й веселий варіант, який допоможе поліпшити свою англійську. Можна шукати, зокрема, в соцмережах або спеціальних міжнародних сервісах. Плюс у тому, що можна навчитися живої неформальної мови, яка використовується сучасними англомовними людьми.

  3. Дивитися відео з відповідним темпом мовлення. Не варто намагатися стрибнути вище голови - правильний вибір підбирати відео, де мова легко сприймається на слух.

  4. Брати участь у розмовних клубах. Це дасть змогу позбутися страху говорити на публіці набагато швидше, ніж практика перед дзеркалом або спілкування англійською мовою онлайн.

Зруйнувати мовний бар'єр самотужки не вийде. Для цього важливо зануритися в мовне середовище і робити це якомога частіше.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ