Читайте нас в соціальних мережах

Це можуть бути серйозні хвороби, аварії на дорозі, пошкодження житла тощо. При цьому часто людина втрачає працездатність і не може заробити гроші на лікування або відновлення майна. Щоправда, з такими проблемами легко справляються люди, які зібрали достатню фінансову «подушку» безпеки. Але економічні кризи, спричинені пандемією та війною, у багатьох родинах звели ці запаси нанівець. Тому кожному варто звернути увагу на систему страхування, яка створена для того, щоб допомогти людині подолати кризові ситуації, тільки для цього варто обрати вигідну страхову програму

Як визначити, який страховий поліс вам потрібен

Щоб відчувати себе під захистом у нестандартних ситуаціях, варто завчасно оформити договір страхування. Але програм страхового захисту сьогодні існує безліч. Наприклад, українська страхова компанія VUSO пропонує різноманітні варіанти обов’язкового автострахування ОСЦПВ, повний страховий захист автомобіля за допомогою КАСКО, туристичне страхування та безліч інших програм.

Для визначення того, який поліс потрібен конкретно вам і членам вашої родини, враховуйте такі фактори:

  • спочатку вирішіть, який вид страхування вам потрібен. Наприклад, це може бути один або кілька різновидів захисту авто, медичне страхування, захист майна тощо. Визначтеся, що саме для вас є найбільшою цінністю або може потрапити під дію страхових ризиків;
  • наступний крок — фінансові можливості. Визначте, скільки ви готові витратити на поліс. Це допоможе вам обрати конкретну страхову програму;
  • оцініть власні ризики та потреби. Наприклад, якщо ви водій, вам може знадобитися автомобільне страхування з обов'язковою цивільно-правовою відповідальністю та КАСКО, щоб захистити свій автомобіль від аварій. Якщо у вас є сім'я, ви могли б оформити медичне страхування для всієї родини. Якщо ви збираєтесь у подорож, то вам не обійтися без туристичного страхування.

Відповівши на ці питання, ви можете звернутися до страхової організації та вибрати поліс. Причому зараз це зручно робити онлайн. На сайтах провідних компаній розміщені всі необхідні матеріали, отже, майбутній клієнт може сам обирати потрібний варіант і замовляти поліс.

647640642dc2a.webp

Коротко про основні види страхування

Сьогодні українці найчастіше оформлюють такі види страхування:

  1. Автомобільне. Кожному водієві просто необхідно придбати поліс обов’язкового страхування відповідальності. Без такої страховки не можна виїжджати на дороги країни, це загрожує штрафами. Але для водіїв основний мотив придбання такої страховки — це не лише страх. Багато хто вже переконався, що автоцивілка насправді покриває всі витрати сторони, яка постраждала внаслідок ДТП, а винуватець аварії при цьому нічого не платить, крім франшизи. Якщо є необхідність захистити свій автомобіль від стихійного лиха, викрадення, дій зловмисників, ви можете придбати поліс КАСКО. Цей документ гарантує, що компанія відшкодує всі витрати на відновлення власного авто.
  2. Медичне. Коли люди зіштовхнулися з високими цінами на медобслуговування, вони вже зрозуміли, що набагато вигідніше придбати страховку й не піклуватися про витрати. Особливо це актуально для тих, хто втратив роботу під час лікування і, відповідно, засоби на існування. Поліс ДМС працює так, що страхова компанія бере на себе повний супровід в екстрених ситуаціях.
  3. Туристичне. Власникам поліса для виїзду за кордон можна не хвилюватися про нещасні випадки, які можуть статися в дорозі. Така фінансова підтримка є особливо важливою для поїздок до європейських країн, де лікування коштує значно дорожче, ніж у вітчизняних клініках.

Це не повний перелік варіантів страхування, які пропонує СК «ВУСО». З рештою пропозицій можна ознайомитися на офіційному сайті компанії.