Читайте нас в соціальних мережах

7 ознак професійного водія

Вівторок, 23 травня 2023 11:03

Тим, з ким ніколи не страшно, у кому можуть бути впевненим, адже це свого роду статус, котрий говорить про бездоганний імідж. Розглянемо, основні ознаки які скажуть, що ви – метр: електронний поліс ОСЦПВ, ПДР, загальні знання, поведінка на дорозі.

Досвід

Звісно, багаторічне водіння, їзда різними дорогами та в різних умовах дають ту базу, яка дає змогу почуватися впевненим водієм. Крім того, дає можливість «викрутитися» з будь-якої складної ситуації з найменшими збитками.

Комфорт

З таким автолюбителем завжди зручно їздити – плавність рухів без різких ривків, перепадів й поворотів. Так будь-який пасажир, навіть той, який гостро переносить подорожі, абсолютно не відчуватиме дорогу якою б неякісною вона б іноді не була.

У курсі всіх новинок

Якщо десь було випущено корисний засіб для машини – професійні водії будуть в курсі. Також вони часто добре сприймають інші нововведення, наприклад, як тільки з'явився електронний поліс ОСЦПВ, вгадайте, у кого він був першим?

Догляд за авто

Професіонал завжди стежить за своєю машиною. Це стосується роботи механізмів, систем управління, зовнішнього блиску та чистоти салону. Причому автомобіль постійно матиме ідеальний вигляд, скільки б йому не було років або пройдено тисяч кілометрів.

Багаж знань

Звісно, водій не зобов'язаний розбиратися в будові машини та інших деталях. Багато хто має про це лише образне уявлення. Спеціаліст же без зусиль, часом лише за звуком визначить, на що автомобіль «скаржиться» і зможе самостійно йому допомогти. Крім того, в разі серйозного ламання «на ходу» легко впорається з керуванням і доведе свого чотириколісного друга до ремонтної майстерні.

Холодна оцінка

Часом недосвідченого водія видно здалеку – він багато разів поправляє дзеркала, ніяк не знайде місце рукам, а виїжджаючи постійно крутить головою на всі боки. Спец же завжди знає, як і куди треба дивитися, перебуваючи в розслабленому стані тримає ситуацію під контролем.

А якщо це спеціалізація?

Багато хто вважає, що бути професіоналом – обов'язок кожного, хто працює водієм. Але правда часто відходить від реальності. Часом навіть за зовнішнім виглядом пошарпаного авто із заклеєними скотчем ручками і склом видно, що за людина за кермом. Навпаки, сідаючи в таксі, автобус чи маршрутку, котра смикається в сказі розумієш, що транспорт веде не професіонал. Проте все-таки в законодавстві є свої вимоги, якими повинен володіти водій, який перевозить людей. Так, для водіння автобусом, що перевозить дітей, стаж має бути не менше 5 років, а дорослих – 3-х.

Як видно, професійного водія «видає» досвід, спокій, просунуті знання, доглянуте авто й безліч додаткових дрібниць. Тому перед тим як сісти в машину чи прийняти на роботу нового співробітника, зверніть увагу на перераховані пункти, звірте, наскільки їм відповідає шофер.

Джерело: Green Travel

 



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ