Читайте нас в соціальних мережах

Різниця між натяжними та підвісними стелями

Понеділок, 22 травня 2023 16:17
Різниця між натяжними та підвісними стелями
Натяжні та підвісні стелі — це сучасні конструкції, які використовуються для декору або вирівнювання базової поверхні.

Вони мають схожий принцип монтажу: обидві системи встановлюються на невеликій відстані від базової стелі за допомогою багетів або каркасів. У той же час, стельові конструкції мають багато технічних та візуальних відмінностей.

Базові переваги натяжних та підвісних стель

І підвісні, й натяжні стелі, перш за все, відрізняються тим, що дозволяють не витрачати зусилля на довготривалий ремонт стелі у приміщенні. Для встановлення подібної конструкції не потрібно виконувати штукатурні роботи, маскувати недоліки, закладати тріщини. Адже нова, ідеально рівна стеля перекриває чернову. При цьому обидві системи дозволяють приховати інженерні комунікації та встановити сучасне точкове освітлення. Більше того — плита підвісної стелі легко взаємозаміняється світлодіодним світильником. Останній можно встановити як у підвісному виконанні, так і вбудовувати в комірку. 

Головні відмінності між підвісними та натяжними системами

Головна різниця між конструкціями прихована в їх найменуванні. Натяжні стелі натягуються по площі всієї базової стелі, тоді як підвісні кріпляться до неї. При цьому підвісна система може бути суцільною або модульною, де кожен модуль (плита, рейка) монтується та демонтується окремо. Мають стелі також інші суттєві відмінності:

  1. 1. Висота приміщення — натяжна стеля зменшує висоту кімнати, як правило, не більше, ніж на 3-5 см. Підвісна конструкція займає в середньому 10-15 см. 
  2. 2. Міцність — натяжне полотно досить легко пошкодити гострим предметом, тому якщо у вашу стелю летять дротики, від подібної системи краще відмовитися. Підвісна конструкція в цілому є більш зносостійкого, вона може витримувати інтенсивні удари. 
  3. 3. Догляд — натяжні стелі зазвичай є вологостійкими, тому їх можно протирати вологою ганчіркою. Для підвісних стель краще застосовувати сухий текстиль. З іншої сторони, виробники пропонують спеціальні вологостійкі плити, яких цей нюанс не стосується. Подібні плити можно придбати, наприклад, на alkiv.ua.
  4. 4. Період експлуатації — вважається, що обидві конструкції мають приблизно однаковий термін служби (10-15 років). Але при цьому піalkiv.uaдвісні модульні системи легко ремонтуються: достатньо замінити одну пошкоджену плиту. Саме тому на практиці підвісні стелі служать довше.
  5. 5. Вартість — натяжні стелі представлені в широкому ціновому діапазоні, залежно від якості матеріалу, фактури та малюнка. Ціни на підвісні стелі є більш статичними. 

Наостанок слід зазначити, що підвісні конструкції є більш оптимальним рішенням для комерційних приміщень. При цьому модельний ряд таких систем дозволяє експериментувати з інтер’єром, створювати багаторівневі стелі. Ви можете встановити дзеркальні, вітражні, кольорові плити.

 



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ