Читайте нас в соціальних мережах

Чому болить голова

П'ятниця, 24 березня 2023 12:40
Чому болить голова
Головний біль може з’явитись у будь-кого, і причини його виникнення досить різні. Когось біль турбує досить часто.

У такому випадку треба виявляти, чи не є головний біль симптомом серйозного захворювання. Є щасливці, для яких вираз «головний біль» — це скоріше про якісь побутові чи життєві проблеми, а не про реальні больові відчуття.

Полегшити головний біль можуть лікарські препарати. Дізнатися про пігулки можна на https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/ot_zubnoy_boli, на сайті «Аптека 9-1-1» є інформація про ціни та наявність препаратів в найближчих аптеках-партнерах мережі.

Головний біль: причини виникнення

Головний біль свідчить про порушення в організмі людини. Це можуть бути незначні відхилення на кшталт фізичного перенапруження чи переміни погоди. Рецептори, що реагують на подразники, розташовано в таких місцях голови:

  • шкіра лобної та волосистої частини голови;
  • м’язи;
  • стінки поверхневих артерій;
  • судини мозкової оболонки.

Дії будь-якого походження: механічного, термічного чи хімічного примушують такі рецептори реагувати нервовими імпульсами, що відчуваються як біль. Потрібно знати, що головним болем називають ті неприємні відчуття, що локалізовано у ділянці голови, яка знаходиться вище очей та вух. Інший біль — це зубний, лицевий чи шийний. Знеболювальні лікарські препарати здатні знімати всі ці види болю на деякий час. Щоб позбутися болю зовсім, потрібно усунути причини його виникнення.

Види знеболювальних

Препарати з властивостями усувати чи значно послаблювати біль називають знеболювальними або ж анальгетиками. Розрізняють декілька категорій знеболювальних препаратів:

  • опіати здатні пригнічувати глибокий внутрішній біль;
  • неопіати усувають біль м’язів та кісток;
  • нестероїдні протизапальні засоби, крім знеболювального ефекту, здатні запобігати запальним процесам.

Часто в лікарських препаратах поєднують кілька компонентів, щоб підсилити знеболювальну дію. Також анальгетики знімають симптоми лихоманки, що супроводжує багато хвороб.

Препарати, що мають знеболювальні, жарознижувальні та протизапальні властивості швидко та ефективно полегшують хворобливий стан. Але є протипоказання до приймання ліків. Люди з хронічними хворобами, нирковою недостатністю, вагітні жінки, діти до 12 років — ті категорії, що мають приймати ліки тільки за призначенням лікаря.

Щоб уникнути частих головних болів, треба налагодити режим сну, регулярно та правильно харчуватись, мати достатню фізичну активність. А також слідкувати за здоров’ям, проводячи профілактичні міри та запобігати причинам виникнення головного болю.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ