Читайте нас в соціальних мережах

Як відновити колір мармуру?

Четвер, 23 березня 2023 17:42
Як відновити колір мармуру?
Догляд за мармуром не потребує особливих навичок та спеціалізованого обладнання.

Цілком можна обійтися спеціально винайденими для цього просоченнями. Тож не варто панікувати. Камінь є натуральним матеріалом, міцним та має відмінні декоративні властивості. Звичайно ж, природні фактори не можуть не позначатися на довговічності мармуру та його зовнішньому вигляді. Для вирішення цієї проблеми використовують просочення, що відновлює колір для каменю.

Просочення гідрофобізатор для каменю - це рідина, до складу якої входить мінеральний барвник та сполучний елемент. Просочуючий засіб не тільки надає колір, але ще й здатний зміцнювати сам матеріал. Просочується кам'яна основа всередині і в результаті набувають зміни відтінку, а поверхня захищається від вологи, ультрафіолетових променів, вітру, біологічних утворень.

Призначення просочення

Просочення для натурального каменю і мармуру універсальне, його використовують для фасадних робіт, а також тому випадку, коли потрібно позбавитись появи солей і корозії, усунути їх, повернути початковий колір каменю. У складі цих засобів різні інгредієнти. В результаті на камені утворюється прозора плівка.

Щоб зрозуміти, необхідно користуватися мокрим просоченням для каменю чи ні, необхідно розібратися в факторах, що негативно відбиваються на властивості кам'яних основ.

Неприємності, що трапляються з каменем:

  • утворення білих слідів, що руйнують основу;

  • яскравість мармуру та каменю вигорає від ультрафіолету;

  • утворення пліснявих, мохових, грибкових ділянок, що руйнують основу.

Камінь потребує захисту від зовнішнього впливу як зовні приміщень, так і всередині. Хімія, вплив вологи, фарба шкідливо впливають на матеріал і на його покритті можуть утворитися плями. Просочення створює покриття, що не пропускає вологу і збільшує довговічність конструкції. У той самий час довше зберігаються та відновлюються зовнішні дані.

Характеристики просочення

Просочення використовують не тільки для захисних властивостей в момент обробки мармуру, у нього багато супутніх характеристик, які залежать від різних елементів у складі. Наносять склад для того, щоб зменшити згубний вплив зовнішніх факторів на будь-які мармурові вироби. Декоративні властивості виробів зберігаються довше.

Позитивні сторони просочення для мармуру:

  • створення шару, що не пропускає вологі речовини для збереження цілісності матеріалу;

  • на ряді каменів утворюється іржа, а просочення запобігає її появі;

  • усередині мармуру не утворюються тріщини та сколи;

  • на цокольних поверхах та фундаменті не з'являється пліснява;

  • безпека для організму та довкілля.

Щоб правильно підібрати відповідне просочення, необхідно розбиратися в його різновидах. Також необхідно враховувати характеристики самого каменю, його особливості максимального захисту від зовнішнього впливу.

Відновлення кам'яних поверхонь

Проходить час і мармурова поверхня втрачає колишній колір та блиск. Це відбувається під впливом механічних ушкоджень, перепаду температур, впливу вологи. Крім відновлення кольору та блиску, спеціальне просочення також покращує захисні властивості мармуру. Існують спеціальні просочення для кольорового мармуру, є також універсальні засоби. Вони глибоко проникають у структуру каменю, не створюють липку плівку та не вигоряють. 

Просочення здатні посилювати колір, підкреслювати структуру каменю та відштовхувати органічні речовини, воду, олії. Достатньо ретельно вимити та висушити поверхню, розмазати просочення по поверхні та стерти зайве.