Читайте нас в соціальних мережах

eSim: що таке електронна SIM-карта та в чому її особливість

Четвер, 23 березня 2023 17:40
eSim: що таке електронна SIM-карта та в чому її особливість
Класичні SIM-картки поступово старіють, і на їхнє місце приходить eSim.

Цю технологію підтримує більшість флагманських смартфонів, таких як iPhone 14 Pro Max, і скоріш за все вона буде ставати все більш поширеною. До речі, купити смартфон можна тут https://apptown.com.ua/product-category/iphone/iphone-14-pro-max, в магазині AppTown, а зараз ми розповімо, що таке eSim.

Що таке eSim?

Вперше технологія eSim була представлена у 2020 році. eSim (Embedded SIM) — це віртуальна SIM-карта, яка не потребує фізичного носія та дозволяє встановити на смартфоні одночасно декілька різних номерів та операторів.

Працює електронна SIM-карта завдяки мікрочипу, який встановлено в мобільному пристрої. Технологія дозволяє швидко та без проблем перемикатись між різними тарифними планами. Налаштувати eSim досить просто: потрібно навести камеру смартфона на двовимірний штрихкод або код BIDI мобільного оператора. Телефон автоматично під’єднається до нового мобільного номера. По завершенню налаштувань можна вибрати основний та другорядний номер, а також тарифні плани для дзвінків та інтернету.

Для чого потрібна eSim?

Перш за все, eSim стане в пригоді мандрівникам та тим, кому доводиться часто відвідувати інші країни по роботі. Завдяки eSim можна придбати та встановити на свій смартфон стартові пакети різних країн та, за потреби, зручно перемикатись між ними.

Крім цього, технологія eSim дозволяє заощадити кошти. Користувачі можуть придбати різні тарифні плани для дзвінків та інтернету з вигідними умовами. Також значною перевагою eSim є те, що всі дані зберігаються в хмарному сервісі. Тому, в разі втрати чи несправності смартфона, можна легко відновити телефонну книгу.

Які смартфони підтримують eSim?

Починаючи з iPhone XS, технологію eSim підтримують всі смартфони Apple. Флагман компанії iPhone 14 Pro Max дозволяє встановити понад 8 різних операторів. З останніх моделей, які підтримують eSim, можна виділити:

  • iPhone XS;
  • iPhone XR;
  • iPhones SE (2022);
  • iPhone 11;
  • iPhone 12;
  • iPhone 13;
  • iPhone 14 Pro;
  • iPhone 14 Pro Max.

В Україні технологію eSim вже запровадила більшість мобільних операторів, тому встановити її не складає проблем. Скоріш за все, через декілька років eSim повністю витіснить фізичний носій. Тим паче, що поступово електронна SIM-карта з’являється й у звичайних смартфонах, а не лише флагманах.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ