Читайте нас в соціальних мережах

Польські запчастини: чи потрібно купувати про запас?

Середа, 15 березня 2023 20:31
Польські запчастини: чи потрібно купувати про запас?
Сучасне життя неможливо уявити без автомобілів, як і без їхнього ремонту та купівлю запчастин.

Трендом останніх років стала купівля оригінальних та вживаних запчастин з Польщі, де набула великого розмаху розбирання автомобілів на звалищах-шротах. Помірні умови використання та сама культура експлуатації машин у Європі передбачає великий залишковий ресурс запчастин. А процес купівлі на інтернет-аукціонах додає вигідності, тому що на один товар може бути декілька пропозицій. Виникає слушне питання: якщо польські запчастини мають привабливе співвідношення ціни і якості, то чи доцільно купувати їх про запас?

Які деталі можна купити в Польщі?

В інтернет-магазині КайфАвто можна легко замовити автозапчастини з Польщі. На ньому можна придбати запчастини головних товарних категорій:

  1. Нові оригінальні — запчастини від виробника автомобілів.
  2. Нові аналогові — запчастини від виробника деталей, які встановлюються на автомобілі.
  3. Вживані — запчастини різного ступеню зносу і на різні марки автівок.
  4. Монобрендові — запчастини, що виготовлені на замовлення бренду-реалізатора.
  5. Перепаковані — запчастини, що додатково реалізуються сторонніми продавцями.

Звісно, рівень цін від категорії до категорії — не однаковий, але загальний їхній рівень є нижчим за товари, які представлені в українських магазинах. Головне — більшість «ходових» товарів завжди у наявності, а налагоджена система закупівлі і доставки місцевими імпортерами робить будь-яке замовлення зручним і швидким. Тому реальна потреба у купівлі польських запчастин про запас є тільки у однієї категорії — власників «рідкісних» марок автомобілів.

 

1czDBzrU4NPqMNaHi9iDtsHyRlHPefwfYaylwPKrr27jIcSaowjz6WQ2oWrhcmi5kvHLvjXJSNc3zPvMdBC_zhtGZXN1hVu2qIe6HsbKFx2ij9eUmGsFUdkRr-1hcpVoh4dTlPzHciVG7cIDMXUJ9Q

Чому не варто зловживати купівлею про запас?

За сприятливих обставин простого і дешевого придбання польських запчастин виникає спокуса закупити їх одного разу і багато, аби надовго вистачило. Ніхто не може того заборонити, але за такого випадку потрібно пам’ятати про специфічні умови зберігання запчастин і олив.

  • Металеві деталі схильні до корозії, тому у приміщенні зберігання потрібно підтримувати сталу вологість, вказану виробником.
  • Гумові вироби також потребують постійного рівня вологості, а ще по закінченню терміну зберігання (до цього часу вони можуть не знадобитися) набувають ламкості.
  • Пластмасові деталі необхідно оберігати від завищених температур та дії хімікатів або їхнього випаровування.
  • Мастила і оливи потребують дотримання всіх зазначених вище умов, додатково деякі з них чутливі до сонячного проміння. 

Тож дбати про запас запчастин є сенс у випадку, коли автовласник відчуває з досвіду або знає напевно, що термін дії деталі скоро завершиться. Тобто за цей час куплена заздалегідь польська запчастина не втратить своєї функціональності. Важче власникам «рідкісних» автівок, бо в їхньому випадку іноді деталь потрібно брати, доки вона є в наявності, та ще й за вигідною ціною. Але умовами зберігання і тоді нехтувати не варто.

 



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ