Читайте нас в соціальних мережах

Особливості вибору дитячого пюре

Четвер, 12 січня 2023 21:19
Особливості вибору дитячого пюре
У піврічному віці малюкам недостатньо поживних речовин з материнського молока, тому їх поступово переводять на прикорм.

Найкращий варіант – якісне дитяче пюре. Великий вибір товарів пропонує мережа магазинів Новус. Тут представлена лише найбезпечніша та найякісніша продукція, замовити яку можна онлайн з доставкою по Києву та його околицях.

Коли вводити нову їжу в раціон?

Лікарі-педіатри не рекомендують давати прикорм до досягнення дитиною 4-місячного віку. Адже можливі негативні реакції у вигляді алергій та проблем із травленням. Найкращий вік – 4-6 місяців. Ряд ознак говорить про те, що малюк готовий до вживання пюре:

  • він бере їжу губами з ложки;
  • вміє самостійно сидіти;
  • набрав подвійну вагу з моменту народження;
  • проявляє цікавість до їжі батьків;
  • відвертає голову, коли не хоче їсти.

Вперше малюкові необхідно давати пюре на кінчику чайної ложки. Якщо протягом доби немає негативних реакцій (алергія, розлади травлення), то можна давати 1-2 ложки нової їжі. Після досягнення 12 місяців діти здатні з’їдати вже до 100 г пюре (всю баночку).

Типи прикорму

В залежності від основи розрізняють кілька видів харчування для дітей. Знайомство розпочинають з овочевих сумішей. Перш за все, це зелені овочі, морква, гарбуз, кабачки. Не варто давати у віці до 6 місяців суміші на основі бобових, картоплі чи капусти.

Якщо овочі добре переносяться дитячим організмом, то можна знайомити його з фруктами. Найбезпечніші варіанти – фруктові пюре з плодів, які ростуть в кліматичному поясі України. Серед них яблука, груші та сливи. До екзотичних плодів (банани, манго тощо) переходять у віці від 12 місяців.

Ягідні суміші з’являються в дитячому меню не раніше, ніж у 7-8 місяців. Але деякі педіатри не рекомендують ягідне пюре до року. Найменш алергенною вважається смородина. Далі можна вводити в раціон суміші з ожини, чорниці. Найбільш алергенними ягодами називають полуницю та малину, тому вони мають з’являтися в раціоні найпізніше.

Крім вищезгаданих сумішей, в асортименті магазину Новус є пюре з риби та м’яса. Воно має доповнювати раціон не раніше, ніж у 8-12-місячному віці.