Читайте нас в соціальних мережах

Вибираємо духову шафу: електрична чи газова

Вівторок, 22 листопада 2022 09:04
Вибираємо духову шафу: електрична чи газова
Духова шафа — обов'язковий атрибут кожної кухні, який використовується для приготування багатьох страв та десертів.

Від якості роботи залежить не тільки швидкість приготування кулінарних шедеврів, а й зручність самого процесу. Саме тому важливо грамотно підійти до вибору техніки. Сучасні духові шафи поділяються на два основні типи: газові та електричні. Широкий вибір високоякісних пристроїв ви знайдете в інтернет-магазині Storeinua. Ми ж порівняємо обидва варіанти та розповімо, який з них кращий.

Особливості та переваги газових духовок

Духові шафи, що працюють на газу, є металевою коробкою, яка оснащена вентиляцією, а для приготування їжі використовується відкритий вогонь. Конструкція практично не зазнала змін із моменту свого заснування. До переваг таких моделей варто віднести:

  • економічність — газ дешевший за електрику, хоча, враховуючи останні тенденції, ситуація незабаром може змінитися;
  • простота використання — у таких моделях мінімум функцій, тому ви не заплутаєтеся у процесі експлуатації;
  • конвекція — цей режим дозволяє гарячому повітрю циркулювати всередині камери, завдяки чому жар поширюється рівномірно по духовці.

Якщо ж говорити про мінуси духових шаф такого типу, варто відзначити недостатню безпеку, особливо у разі їх підключення до балонів. Ще одним недоліком, пов'язаним із простою експлуатацією, вважається обмеженість режимів. І головне — відсутність додаткового вентилятора збільшує ризик зіпсувати страву, яка підгорятиме зверху та знизу, але залишатиметься сирою всередині.

Переваги та недоліки електричних духовок

До плюсів електродуховок відносять:

  • рівномірне прогрівання;
  • безпеку;
  • широкий набір функцій.

Також серед переваг можна відзначити наявність режиму самоочищення, проте такі моделі коштуватимуть дещо дорожче. До мінусів електричних духових шаф відносять лише великі витрати на оплату рахунків, проте сьогодні ви без проблем знайдете варіанти з високим класом економічності.

Наш вердикт такий: для частого готування в різних режимах варто вибрати електричну модель. Якщо ж ви лише час від часу включатимете духовку, а ваше житло під’єднане до центрального газопроводу, віддавайте перевагу газовій техніці.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ