Читайте нас в соціальних мережах

Чому виникають закрепи. Види проносних препаратів

Середа, 26 жовтня 2022 19:09
Чому виникають закрепи. Види проносних препаратів
При порушенні роботи шлунково-кишкового тракту може виникати таке неприємне явище, як закреп.

На https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/lechenie_zapora можна ознайомитися з існуючими препаратами, та обрати найближчу аптеку. Крім того, медична інформаційна система Аптека 9-1-1 запропонує повний опис препаратів (інструкція від виробника).

Причини закрепів

При нормальному харчуванні та відсутності проблем з кишківником, людина кожен день ходить в туалет, щоб позбавитися від залишків продуктів життєдіяльності. Але досить багато факторів може призвести до розладів. Серед них:

  • малорухливий спосіб життя (м’язи тазового дна втрачають тонус);
  • неправильне харчування (недостатність рідкої їжі в харчування, мінімальна кількість клітковини, фаст-фуд);
  • психоемоційне напруження;
  • захворювання кишківника;
  • отруєння;
  • злоякісні і доброякісні пухлини;
  • розлади ендокринної системи.

Крім того, вживання деяких медичних препаратів може стати причиною закрепу.

Види проносних засобів

Всі існуючі типи проносних препаратів ділять на 4 групи. Найбільш поширені подразнюючі засоби. Вони подразнюють рецепти товстого кишківника. Результат можна отримати вже через кілька годин після вживання. Зловживання такими препаратами може призвести до серйозних хронічних захворювань системи травлення.

Натуральні засоби – наступна група. Їх виготовляють на основі натуральних речовин, які не перетравлюються організмом. Дія таких препаратів починається через 10-12 годин після прийому.

Пребіотики активізують мікрофлору кишківника, покращується його робота. В склад пребіотиків входить інулін, лактулоза, фруктоолігосахариди.

Осмотичні препарати – остання категорія. Вони мають високу ефективність і починають діяти дуже швидко. Зазвичай до їх складу входить сульфат магнію, гідроксид магнію, сіль.

Порекомендувати конкретний препарат зможе лише лікар після огляду пацієнта. Але знайти пропозиції від аптек завжди допоможе МІС apteka911. Також тут можна почитати відгуки про певні ліки від користувачів.

    



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ