Читайте нас в соціальних мережах

Чи можна змішувати різні рідини для вейпу?

Понеділок, 17 жовтня 2022 22:27
Чи можна змішувати різні рідини для вейпу?
Кількість пропозицій рідин для вейпінгу на ринку просто величезна, вона налічує тисячі позицій і при цьому регулярно з'являються нові оригінальні продукти.

Усього існують 3 варіанти заправок для вейпів:

Практично кожен любитель вейпінгу може підібрати собі найбільш підходящий смак жижі з комфортним рівнем вмісту нікотину. Але завжди є частина людей для яких недостатньо того, що пропонує ринок. Такі користувачі електронних цигарок вважають за краще створювати власні рідини з унікальними смаками.

Для того, щоб створити свою унікальну рідину, не потрібно особливих навичок, потрібно лише трохи уважності та часу. Крім того, рідини від різних виробників теж сумісні між собою, адже всі такі продукти містять приблизно однаковий склад.

Склад рідини для вейпу

Попри те, що виробників заправок для вейпу досить багато, і різновидів продуктів за ароматами, рівнем міцності та відсотковим співвідношенням PG/VG просто дуже велика кількість, всі вони мають однаковий склад:

  • Нікотин. У рідині може бути сольовий або органічний нікотин, також може бути взагалі. Головне правило при змішуванні заправки для вейпу це не поєднувати між собою продукти з різним типом нікотину у складі.
  • Ароматизатор. Для багатьох людей подивом є те, що в електронних цигарках використовуються ті ж ароматизатори, що й у харчовій промисловості, але це так
  • Пропіленгліколь (PG). Це речовина, яка використовується в медицині, у тому числі у складі препаратів, призначених для внутрішнього застосування, а також у кулінарії. Основна властивість, це покращення смаку та аромату. Пропіленгліколь абсолютно безпечний для людського організму, він є замінником плазми.
  • Рослинний гліцерин (VG). Входить до складу багатьох харчових продуктів. У жижі для електронних цигарок відповідає за консистенцію та пароутворення.

Співвідношення PG/VG, це дуже важливий параметр у заправці для вейпу, чим більше рослинного гліцерину, тим густішою буде пара, а чим більше пропіленгліколю, тим краще відчуватиметься смак і аромат.

vape 17 10 22

Навіщо змішувати рідину для вейпу

Кожен любитель вейпінгу, який робить самозаміс має свою власну мотивацію. Для когось це просто спосіб проведення часу, хтось хоче досягти ідеального смаку. У крайньому разі при створенні власної жижі ви нічим не ризикуєте, якщо зробити все правильно, крім жахливого аромату в результаті.

Як правильно змішувати рідини для вейпу

Якщо ви змішуєте заправки для вейпу з різним рівнем міцності, то в результаті ви отримаєте середнє значення. Наприклад, у вас є дві жижі з 12 і 3% вмісту нікотину. Якщо їх змішати, то вийде продукт з рівнем міцності 7.5%, тобто середнє значення. Щоб розрахувати рівень міцності, потрібно скласти між собою відсотки вмісту нікотину і розділити їх на кількість флаконів, які ви змішуєте.

У поєднаннях ароматів також є свої правила:

  • Два приємні фруктові аромати, не обов'язково при змішуванні дадуть такий самий приємний результат, подивіться на вже існуючі поєднання і робіть свої експерименти за аналогією.
  • Те, що поєднується як продукти, поєднується і як жижа для вейпу.

Чи можна змішувати сольову рідину зі звичайною

Не варто змішувати між собою жижі з сольовим та органічним нікотином, в результаті це може навіть нашкодити здоров'ю, адже для випаровування різних типів заправок для кальяну потрібні різні пристрої, а при випаровуванні сольової рідини на потужному вейпі можна отримати отруєння або передозування нікотином.