Читайте нас в соціальних мережах

Три поширені види втручань в хірургічній стоматології Клініки естетики та хірургії обличчя

П'ятниця, 30 вересня 2022 10:09
Три поширені види втручань в хірургічній стоматології Клініки естетики та хірургії обличчя
Три поширені види втручань в хірургічній стоматології Клініки естетики та хірургії обличчя.

Стоматологічна хірургія https://drbilozetskyi.com/khirurhichna-stomatolohiia/ дуже поширена і включає процедури, спрямовані на лікування захворювань, від яких страждає багато людей.  Кожен пацієнт індивідуальний, і кожен випадок лікується відповідно.  Здебільшого стоматологічна операція вважається амбулаторною процедурою, і пацієнти зазвичай можуть відновити нормальну діяльність протягом кількох днів.

 Перш ніж вирішити, чи є ви кандидатом на стоматологічну операцію, стоматологи направляють своїх пацієнтів до щелепно-лицевого хірурга.  Саме він оцінить ситуацію та здоров’я вашої порожнини рота, щоб визначити найкращий спосіб дій. 

 Поширені види втручань в стоматологічної хірургії

 1.Резекція верхівки кореня

Якщо повторне лікування кореневих каналів неможливо, або періапікальні ураження не піддаються такому лікуванню, єдиною можливою процедурою є резекція верхівки кореня.

Процедура проводиться під місцевою анестезією. Резекція передбачає видалення фрагмента кореня, який містить не очищену і не заповнену ділянку каналу. Під час процедури хірург відкриває м’які тканини навколо кореня, щоб оголити кістку та видалити інфіковану або запалену тканину, включаючи верхівку кореня. Кінець каналу заповнюється спеціальним цементом (МТА) для його герметизації.

Після операції часто спостерігається значна втрата кісткової тканини, яку слід доповнити кістковим замінником біоматеріалом і покрити спеціальною мембраною.

 2. Імплантація - це заміна кореня зуба із титанового сплаву. Цей метал використовуються, оскільки він легкий та біосумісний, а це означає, що він не відторгається організмом.

Зубні імплантати – це прогнозований вид стоматологічної хірургії. Зазвичай їм потрібно від двох до шести місяців для зрощення з кісткою, перш ніж на них можна буде закріпити коронку, щоб завершити процес.

 3. Видалення зуба мудрості – це видалення чотирьох дорослих зубів, розташованих у задньому нижньому та верхньому кутах рота.  Це останні (треті) корінні зуби, які з’являються, як правило, у віці від 17 до 25 років. Коли зуби мудрості не мають місця для прорізування, вони можуть спричиняти біль, інфекції ротової порожнини або інші стоматологічні проблеми.  Процедура виконується шляхом видалення зуба мудрості через хірургічні розрізи та зашивання місця видалення, щоб допомогти в загоєнні. 

   Якщо ви відчуваєте біль у ротовій порожнині, чутливість зубів, біль у шиї чи щелепі, або помічаєте зміну кольору чи кровотечу під час чищення зубів, зверніться до стоматолога сьогодні. https://drbilozetskyi.com/contact/

Проактивний підхід до здоров’я порожнини рота може запобігти втраті зубів або серйозній стоматологічній операції.

image 64834411



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ